11 juni 2011

Boekpresentatie en nieuwe uniformen bij jubileumviering in Ooij

De jubileumviering 235 jaar verenigingsleven in Ooij van schutterij Eendracht, drumfanfare Eendracht en muziekvereniging de Ooijse Toekomst, ging zaterdagmiddag van start met een receptie in de feesttent op het Reiner van Ooiplein. Tijdens deze receptie werd het nieuwe boek “100 jaar schutterij Eendracht” gepresenteerd en door de schrijver Heinz Giesberts en Agnes Arnts-Spierings aangeboden aan de voorzitter van de schutterij, Willem Heinen. Tevens werden de nieuwe uniformen van de schutterij aan het publiek getoond. Tijdens de receptie kregen Geert Basten, penningmeester en tambour-maître van schutterij Eendracht en  secretaris Theo Verstege, elk de erepenning in brons van de gemeente Ubbergen uitgereikt door burgemeester Paul Wilbers. Zij kregen deze voor hun jarenlange belangenloze inzet voor de schutterij. Gezamenlijk waren ze al 97 jaar actief voor deze vereniging. Voor de keizerin was er nieuw zilver, aangeboden door alle actieve leden van de schutterij. zie de foto’s

DSC_2731schutterij