10 juni 2011

Prijswinnaars Wodan van de Jonkmanshof

Vrijdagmiddag heeft Wilbert Verriet van FREE Nature de prijs overhandigd aan Ria en Jan Schel uit Ooij voor het bedenken van de naam voor het Gallowaykalfje in de Jonkmanshof te Ooij. Zij hadden met de door hen gekozen naam “Wodan van de Jonkmanshof” het wildernispakket gewonnen. Gelijktijdig was ook bekend geworden, dat het toch mogelijk is om deze zomer galloways in de Jonkmanshof te laten lopen. Aanvankelijk was het idee dat de winterbegrazing de meeste structuur in de vegetatie zou veroorzaken, maar de ervaring van de afgelopen jaar heeft geleerd dat dit niet het geval blijkt te zijn. Sterker nog, juist doordat er gemaaid wordt (na klachten over distels) is de structuur juist vermindert. Het maaien van deze distels is dan ook het belangrijkste argument om eens te experimenteren met zomerbegrazing. Hiermee wordt zeker tegemoet gekomen aan de wens van de bewoners om de Galloways daar in de zomer te laten lopen. zie de foto’s

DSC_2243_Galloway