29 mei 2011

Federatief Kringkoningschieten in Huissen

Bij het Federatief Kringkoningschieten in Huissen, waar alle schutterijen uit de gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen ook meededen, zijn Henri Erinkveld van OEV Millingen en Tim van de Griend van schutterij Eendracht uit Ooij, respectievelijk Kringkoning en Jeugdkringkoning geworden. Tim is nu  jeugdkoning van de schutterij Eendracht (al voor de 3e keer),  Jeugdkoning bij het Grenslandschieten in Millingen en nu komt deze titel er bij. In Huissen streden 13 schutterijen en Gildes uit de Kring Rijk van Nijmegen-de Betuwe om deze hoogste eer binnen de Federatie. De organisatie was in handen van St. Gangulphus & St. Laurentius. Maar ook bij het vogelschieten vielen er prijzen bij de verenigingen uit het laag. Paul Jans van schutterij de Vriendenkring uit Leuth schoot de linker vleugel er af en zijn vrouw Wilma deed het zelfde bij het schieten voor de koninginnen. Daarbij schoot Margret Reijnen van schutterij Eendracht de rechter vleugel er af. Ook Dimitri Janssen van OEV uit Millingen schoot bij de jeugd een rechter vleugel er af. Het koningschieten zelf was overigens heel anders dan anders. Al bij het 12e schot in de eerste ronde, waarbij een vleugel geraakt moest worden, kwam de hele vogel al naar beneden. Daarom moest er een nieuwe vogel gezet worden en daarna kon er echt voor het koningsschot gegaan worden. Henri Erinkveld schoot vervolgens met het 22e schot de vogel naar beneden.   zie de foto’s.

DSC_9281Huissen

 

CONCOURS RESULTATEN VAN SCHUTTERIJ EENDRACHT OOIJ

Tussen alle bedrijven door ( o.a de voorbereidingen voor het 100 jarig bestaan in het Pinksterweekend)  is schutterij Eendracht uit Ooij op zondag 29 mei 2011 op Kringconcours geweest in Huissen Dit ter gelegenheid van het 350 jarig bestaan van Gilde St. Gangulphus/ St. Laurentius uit Huissen. Het was een prachtige dag, met wel veel wind, maar de temperatuur was goed. Wij werden om 09.30 uur ontvangen met de traditionele erewijn en daarna in optocht naar het wedstrijdterrein. Er deden 13 schutterijen en gilden mee aan deze Kringwedstrijd. Na prachtige lezingen van het organiserende Gilde werd het concours geopend door de Kringvoorzitter Hans Schreven.

Bij het marcheren had onze schutterij 78 punten behaald en dus een 2e prijs.

Het defileren was iets minder, met 87 punten en een 3e prijs.

De senior vendeliers behaalden een 2e prijs met 17 punten.

De adspirant vendeliers, onze jeugd, behaalden geen prijs.

De marketentsters haalden wederom een 1e prijs met 324 punten.

Als klap op de vuurpijl behaalde onze Jeugdkoning Tim van de Griend, de titel Jeugdkoning van de Kring Nijmegen en de Betuwe. Het is voor de schutterij een hele eer om deze prijs te behalen. Wij genieten daar ook met ons allen van. Het was geen toeval dar Tim dit Koningschap bemachtigde. Het afgelopen jaar heeft hij dit huzarenstuk 3 maal achtereen behaald bij de schutterij Eendracht, bij het Grensland Koningschieten en nu bij de Kring.

Tim namens de gehele schutterij nogmaals van harte proficiat met dit  resultaat.

Verder dank aan het organiserende Gilde en het Kringbestuur voor deze geweldige dag, die uitblonk in gezelligheid en samenhorigheid.

Wim Heinen

Schutterij Eendracht.