19 mei 2011

Practische verkeersexamens in Beek

Donderdag en vrijdag worden in Beek de practische verkeersexamens gehouden voor de basisschool De Biezenkamp. Op donderdagmorgen vertrokken 63 leerlingen van groep 7 vanaf de school voor een fietstocht door het dorp Beek om te laten zien, wat ze kunnen. Een twaalftal ouders stonden langs de route om te kijken of alles goed ging. Vooraf waren eerst de fietsen gecontroleerd en konden de leerlingen vertrekken na een teken van Miengske Borremans,, de plaatselijke “leidster” van de afdeling Veilig Verkeer Nederland. Het geheel stond onder leiding van de schoolverkeersouder Johannes van den Bent. Leuk detail was, dat én van de leerlingen van groep 7B een “spiekbriefje” op haar arm had staan met de tekst: “Omkijken, hand uitsteken” om maar niet de juiste volgorde kwijt te raken. Leuk! zie de foto’s.

Ook de tweede groep kandidaten heeft op vrijdag 20 mei het examen afgelegd.  Dat is de huidige groep 8 die door omstandigheden (werkzaamheden Baron v Voorststr.) vorig jaar niet hebben kunnen fietsen.  Helaas waren er drie leerlingen ziek waardoor er 53 leerlingen gestart zijn. Ze zijn  allemaal geslaagd.  Gisteren was er één ziek en één niet geslaagd en die krijgen volgend jaar een herkansing. De route van het verkeersexamen werd dit jaar voor het eerst aangegeven d.m.v. nieuwe bordjes, welke aan de Biezenkamp geschonken waren door Johannes van den Bent. Helaas waren er deze eerste keer al diverse bordjes weggehaald. Mochten deze bordjes ergens gevonden worden, dan graag inleveren bij de Biezenkamp.

DSC_5952verkeersexamen_Beek_copy