24 april 2011

Kalfje geboren bij Galloways Jonkmanshof

In het natuurgebied Jonkmanshof aan de Kerkdijk in Ooij is de afgelopen nacht een stierkalfje geboren bij de Galloways. De afgelopen winter hebben daar twee “moeder” Galloways gelopen van FREE Nature en onlangs werd bij de één een dood kalfje boren. Dat was een hele teleurstelling, temeer omdat de hele buurt meegeleefd had en er een prijsvraag verbonden zou worden aan de naam. Maar nu is er dan toch in de afgelopen morgen rond 06.30 uur bij de andere moeder een gezond stierkalfje geboren. Aan deze geboorte wordt nu wel een prijsvraag verbonden en de winnaar wordt beloond met een pakketje wildernisvlees. De moeder van het kalf heet Wyona van de Millingerwaard. De naam van het stierkalf moet beginnen met de letter W zoals die van moeder. Een leuke naam kan worden gezonden aan Wilbert Verriet, de kuddebeheerder van FREE Nature, op het E-mailadres wilbert.verriet@freenature.nl (Overigens is de naam Wilbert al vaker bedacht.) zie de foto’s

DSC_5696kalfje_copyGlimlach