18 april 2011

St Maartenskliniek fietst voor Moldavie

Maandagochtend 18 april loste Thom de Graaf, burgemeester van Nijmegen, het startschot voor een uitdagende fietsactie van de Sint Maartenskliniek. Ruim 100 medewerkers en bekende Nederlanders, zoals Chris Tates, fietsen in vijf dagen van Nijmegen naar Moldavië (2400 km). Dat doen zij op twee hometrainers vanuit het glazen lifthuis voor de ingang van het ziekenhuis. Met deze fietsactie vraagt de Maartenskliniek steun voor het verbeteren van de omstandigheden in het verarmde Floresti-ziekenhuis te Moldavië. Het is tevens de officiële kick-off van het 75-jarig jubileum. Eigenlijk zou de acteur Chris Tates één van de twee startende fietsers zijn, maar door omstandigheden moest hij afzeggen en zo gaf burgemeester Thom de Graaf, die overigens zonder ambtsketen optrad, omdat de St. Maartenskliniek op grondgebied van de gemeente Ubbergen ligt, het startschot voor Peter Hoppenbrouwer, voorzitter van de Raad van Bestuur en Marinus de Kleuver, orthopedisch chirurg, die het eerste uur voor hun rekening namen. Burgemeester Paul Wilbers van Ubbergen zal vrijdag 22 april bij de finish aanwezig zijn. zie de foto’s

DSC_4410Maartenskliniek_copy

Fietsen naar Moldavië
De verwachting is dat Floresti op vrijdag 22 april rond 15:00 uur wordt bereikt. De fietsers laten zich individueel sponsoren en kunnen rekenen op aanmoediging van prominenten als Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen (finish vrijdag 22 april), acteur Chris Tates (maandag 18 april 10:00 uur) en presentator Jan Slagter (vrijdag 22 april, 14:00 uur). Daarnaast staan er nog verschillende verrassingsbezoekjes op het programma.

Hulp aan Moldavië
Tijdens haar 75-jarig jubileum komt de Sint Maartenskliniek in beweging voor het ziekenhuis van Floresti in Moldavië. Moldavië is het armste land van Europa en de staat van het ziekenhuis is erbarmelijk. Stichting Max Maakt Mogelijk is al jarenlang actief in Oost-Europa en heeft zich tot doel gesteld om het ziekenhuis in Floresti een enorme kwaliteitsimpuls te geven. De Sint Maartenskliniek gaat zich inzetten voor de operatiekamer, sterilisatie-apparatuur en renovatie van de afdeling fysiotherapie. Maar het ziekenhuis heeft niet alleen behoefte aan materiële steun, ook de specialistische kennis en ervaring van de Maartenskliniek is zeer welkom. Dit voorjaar bezocht een kleine delegatie behandelaars van de Maartenskliniek het ziekenhuis van Floresti. Zij hebben inmiddels een gedegen plan van aanpak gemaakt.

75 jaar Maartenskliniek
In april 2011 is het precies 75 jaar geleden dat de rooms-katholieke zusters van de Choorstraat in Den Bosch op de heuvel bij Nijmegen een orthopedische kliniek en pedologisch instituut stichtten. Het begin van de Sint Maartenskliniek. Nu, 75 jaar later, blaast de kliniek het gedachtegoed van de katholieke zusters en de heilige Sint Maarten nieuw leven in en gaat zij zich inzetten voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Het jubileumjaar gaat van start op maandag 18 april en loopt tot eind december 2011. Op de jubileumwebsite www.maartenskliniek.nl/75jaar vindt u meer informatie en kunt u herinneringen delen met anderen..

Specialist in houding en beweging
Als enige ziekenhuis in Nederland is de Sint Maartenskliniek volledig gespecialiseerd in houding en beweging. Naast de vestiging Nijmegen, kunnen patiënten met orthopedische en reumatologische aandoeningen ook terecht in Woerden. Nijmegen heeft tevens een revalidatiecentrum.

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.