18 april 2011

Start schooltuinproject de Wielewaal

Op maandag 18 april werd er onder leiding van meester Gert weer hard gewerkt op schooltuin de Wielewaal aan de Ooysedijk, op de grens van Ooij en Nijmegen. Het is de eerste schooltuindag van het jaar. Deze ochtend is groep 6B van obs de Muze in Nijmegen aan de beurt. Het is op deze eerste schooltuindag wel weer even wennen voor de kinderen, er wordt druk overlegd over hoe ver de aardappels in de grond moeten of hoeveel water de radijsjes moeten krijgen. De kinderen hebben er lang naar uitgekeken om weer aan het werk te gaan in de schooltuin, vooral om straks hun eigen groenten weer te oogsten. Soms koken ze hun eten met de meester of juf op school, maar meestal gaat het mee naar huis. Zo kunnen hun ouders, broertjes en zusjes ook meegenieten van alle zelf geteelde producten.  (Schooltuinen Nijmegen is een initiatief van Stichting Landwaard en het Milieueducatiecentrum Nijmegen (MEC) en wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen, de provincie Gelderland en de Europese Unie.) zie de foto’s.

DSC_4472schooltuin_copy