10 april 2011

Zwemvereniging Morgenbad opgeheven

Zwemvereniging Morgenbad uit Leuth heeft na 25 jar zichzelf opgeheven. Zaterdag werd dat gedaan met een fietstocht door de Ooijpolder en een afsluiting met diner in restaurant Oortjeshekken. De vereniging had het 25 jarig bestaan liever gevierd als een nog levende, actieve zwemclub, maar niets wijst er op, dat er binnenkort weer een zwembad zal worden geopend. Daarom heeft men besloten om te stoppen. Maar eerst moest er nog even een groepsfoto van een deel van de leden worden gemaakt in de buurt van de Bisonbaai. zie de foto’s

DSC_0819zwemclub_copy

ZWEMVERENIGING MORGENBAD 1986-2011

25 JAAR BESTAAN, HET HAD EEN FEEST MOETEN ZIJN, MAAR HET WORDT HET EINDE VAN BESTAAN!!!!!!!!!

Na het sluiten van het Morgenbad eind 2006 was er nog hoop dat het bad nog eens geopend zou worden, daarom zijn we ook blijven bestaan! De vereniging had toen 125 leden, waarvan de helft jeugd, die kwamen uit Millingen a/d Rijn en Ubbergen. Jeugd, die na het halen van het zwemdiploma verder ging bij de club als wedstrijdzwemmer of als recreatief zwemmer. Ook de oudere leden zwommen onder leiding wekelijks hun baantjes. Dagelijks worden we er aan herinnerd dat er een zwembad staat omringd wordt door bouwhekken, een bad waar al 5 jaar geen druppel water meer inzit. (wachten we tot het op de monumentenlijst komt?) Waar blijft het bad, waar de jeugd kan leren zwemmen en scholen, club, mensen met reuma, kortom waar iedereen deze  gezonde sport kan uitoefenen???????? Raadsleden van de gemeente Ubbergen en Millingen a/d Rijn steeds komen er meer grote waterplassen bij (diepe zandwinning waterplassen) wordt er ook op veiligheid gelet nu er ook veel jeugd is die (om welke reden dan ook) niet kunnen zwemmen??????  De wachttijd voor zwemvereniging Morgenbad zit er op, bestuur, trainers en kaderleden bedankt voor jullie inzet en leden bedankt voor de sportieve en gezellige verenigingsjaren!

namens de club,  ex  ere lid.

T. Verriet