6 april 2011

Galloway verliest kalf in Jonkmanshof

Het had een feestje moeten worden met een prijsvraag voor het bedenken van een naam voor het nieuwe kalfje van de Gallowayrunderen in het kleine natuurgebied Jonkmanshof in Ooij. Helaas kwam het niet zover. Eén van de koeien, die maandag met de bevalling begon, kreeg helaas een dood kalfje (de dierenarts moest er aan te pas komen omdat het kalf verkeerd lag) en de andere koe moet nog ongeveer 4 tot 6 weken wachten voordat deze een kalfje krijgt. De hele buurt leefde inmiddels mee, want het zou de eerste keer zijn, dat daar een kalfje geboren zou worden. En de tweede geboorte kan de buurt en haar omgeving waarschijnlijk niet meemaken, omdat de gemeente een z.g. begrazingsschema heeft, waarbij is vastgesteld, dat de Gallowayrunderen daar alleen in de winter en het begin van de lente mogen lopen. Dit tot groot verdriet van de buurt. Hun hoop is er nu op gevestigd, dat de Galloways daar ook in de zomer mogen blijven lopen. Aan natuurbeheerder Wilbert Verriet van FREE, zal het niet liggen. Hij wil wel, maar heeft er verder geen invloed op. zie de foto’s

DSC_7600_Galloways_Jonkmanshof