7 februari 2011

Wethouders gaan met de bus.

Om te laten zien waar passagiers en chauffeurs problemen ondervinden op de gerenoveerde Rijksstraatweg heeft busmaatschappij Novio (Breng) het initiatief genomen een proefrit te maken over het traject vanaf het Gemeentehuis tot Ubbergen.  Wethouders Leidy van der Aalst en Ria Barber en de ambtenaar verkeerszaken  Michèle Vink stapten maandag 7 februari in voor deze proefrit en hen werd onderweg uitleg gegeven over de problemen. Gewezen werd op het parkeren op onoverzichtelijke plaatsen waardoor de doorgang voor de bus wordt versperd. Tevens konden de genodigden tijdens de rit voelen wat sommige plateaus betekenen voor de passagiers. Afgesproken is dat de busmaatschappij de knelpunten op papier zet en eventuele oplossingen aandraagt die naar hun idee daarvoor mogelijk zijn. De gemeente Ubbergen kan dit voorstel dan nog meenemen in de evaluatie van de herinrichting van de Rijksstraatweg. zie de foto’s.

DSCF4953wethouders_in_bus