6 februari 2011

Pastoor Wesseling van Beek overleden.

In het Canisius-Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen is zaterdagavond pastoor Maarten Wesseling van de Beekse parochie Bartholomeus overleden. Pastoor Wesseling was al enige tijd ziek en onlangs was pastoor Eric Smits uit Millingen al aangewezen als zijn waarnemer. De pastoor woonde al enige tijd in Bergmanianum, een zorghuis voor geestelijken, in Brakkenstein in Nijmegen. Daar kwam hij donderdagavond ten val. Hij is daarna met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zaterdagavond is overleden.

 

DSCF0216_Small

 

Overlijden Pastoor Maarten Wesseling.

 

Pastoor Wesseling is ruim 15 jaar pastoor van Beek Ubbergen geweest.

Door zijn ziek zijn kon hij niet meer werken en is in het verpleeghuis Berchmanianum gekomen, ruim een half jaar geleden.

Hij heeft begin november zijn ontslag aangevraagd en per 1 december eervol ontslag gekregen van Bisschop Hurkmans.

Het Kerkbestuur wilde nog een afscheidsviering en receptie regelen voor hem, als zijn gezondheid dit toe liet.

Helaas heeft die gezondheid het af laten weten. Hij is afgelopen donderdag ten val gekomen en bleek een hersenbloeding te hebben gehad.

Hierdoor is hij toch onverwacht overleden op zaterdagavond 5 febr. tijdens de viering  in de kerk te Beek, waar we nog voor hem gebeden hebben.

De uitvaart is vrijdag a.s. om 11.00 uur hier in de kerk van de H. Bartholomaeus.

In deze kerk kunnen we nog steeds genieten van de klanken van het carillon dat we tijdens het 40 jarig jubileum van Pastoor Wesseling samen aan de pastoor en de gemeenschap cadeau hebben gegeven met hem als initiator. Liever een cadeau voor ons allemaal dan een persoonlijk geschenk.

De pastoor wordt zaterdag a.s. na een korte viering om 10.30 uur te Cadier en Keer begraven op het missionarissen kerkhof van de SMA. Donderdag is er een avondwake in de kapel van Berchmanianum om 17.30 uur.