30 januari 2011

Expositie Paul van Ernich

De in kekerdom woonachtige Paul van Ernich exposeert dit weekend in het Kerkje van Persingen. Paul is een eigentijdse schilder met een klassiek ambachtelijke werkwijze. Deze zondag is de expositie nog open van 11.00 uur tot 17.00 uur. zie de foto’s.

DSCF2990_Paul_van_Ernich_copy

 

nieuwe olieverfschilderijen in Persingen
editie 2011
De verfijnde olieverfschilderijen van Paul van Ernich zijn inmiddels in een brede kring van kunstliefhebbers bekend.Hij is sinds 1999 werkzaam als professioneel – klassiek georienteerde- kunstschilder
Het afgelopen jaar 2010 is voor Paul succesvol verlopen. Goede verkoopresultaten van de voorgaande jaren gaven hem de kans in de ooijpolder bij Nijmegen( Kekerdom) een huis te kopen. Daar vindt hij rust en ruimte om te werken in zijn ateliers.
In april reisde van Ernich naar Los Angeles om daar een gastcollege klassiek-europese olieverftechnieken te geven. In november was hij er weer: Dit keer om specifieke schilderworkshop van drie dagen te leiden in San Clemente . Ondertussen vond hij ook galerie in Laguna Beach die zijn werk daar vertegenwoordigd.
Inhoudelijk heeft Paul zich meer toegelegd op portretten en bloemenstillevens .(Veel werk is daarbij in opdracht vervaardigd)

Wat opvalt aan zijn recente portretten is de grotere psychologische diepgang; een persoonlijke interpretatie van de schilder met een sterkere trefzekerheid weergegeven. Gezichten en half-figuren zijn geschilderd in een uitgebalanceerd coloriet en de klassieke achtergrond van Paul geeft hem daarbij de middelen om stof- en huid-uitdrukking bijna tastbaar te maken .

De stillevens en met name de bloemenstillevens kenmerken zich door meer luchtigheid . Afhankelijk van zijn stemming schildert Van Ernich soms wat breder en vlotter , dan weer met meer preciesie. Maar altijd belandt de toeschouwer in een andere wereld. Een waar plaats is voor rust en reflectie.

De jaarlijkse tentoonstelling in het kerkje van Persingen vindt in de laatste twee weekeinden van januari plaats.
openingstijden: tussen 11-17 u.
openingsdagen: Zat-Zo: 22 en 23 januari en 29 en 30 januari
gezellig borreluurtje op beide zondagen vanaf 15.30u
lokatie: Het kerkje van Persingen, Persingen bij Nijmegen