29 januari 2011

De Springplank in Ubbergen staat.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is “De Springplank”, de nieuwe loopbrug over de N325, welke de verbinding gaat vormen tussen de Heuvelrug en de Ooijpolder, geplaatst. Wandelaars kunnen nu in de toekomst via deze brug veilig de drukke weg oversteken naar en vanuit de Ooijpolder. De nieuwe brug heeft de vorm van een gebogen springplank en dankt daar ook zijn naam aan.  De Springplank is gebouwd op initiatief van de Stichting Via Natura en werd gefinancierd door de provincie Gelderland en de gemeente Ubbergent. zie de foto’s

DSCF2729Springplank_copy

Uit de Gelderlander van 290111

BEEK – De bouw van de nieuwe wandelbrug over de Nieuwe Rijksweg bij Beek vordert zaterdag dusdanig dat de bouwers verwachten er zondagochtend mee klaar te zijn. Dan kan ook de weg weer open, die sinds vrijdagavond is afgesloten.

Volgens directeur Alfred van Spijker van het gelijknamige bedrijf dat de brug bouwt, hebben de werklui wat hinder van de vorst. “Daardoor moeten we regelmatig materialen ontdooien.”

De brug, die vanwege zijn typische vorm De Sprinkplank heet, hangt al sinds afgelopen nacht over de weg. Van Spijker: “Dan lijkt het misschien of het al bijna klaar is, maar het echte werk moet dan nog beginnen.”

Zo moet de brug getuid (opgehangen aan kabels) worden, moeten de hekken er nog opgeschroefd worden en waren zaterdagmiddag ook nog lang niet alle trapdelen aan de brug bevestigd.

Gepoogd wordt de weg weer zo snel mogelijk open te stellen, maar de kraan die de werklui helpt bij de montage is nog tot middernacht bezig.

Overigens is het tankstation aan de Rijksweg wel gewoon bereikbaar.