7 januari 2011

Vernielingen in Ooij

De Ooijse carnavalsvereniging De Deurzakkers zit met een behoorlijke financiële strop. De carnavalsvereniging heeft in het dorp twee monumenten staan. Dit zijn de Kei aan de Prins Bernhardstraat en de Ballenmaker op het Reiner van Ooiplein. De afgelopen week is bei de “Kei van Ooij” de verlichting vernield en dat is inmiddels gemaakt. Dat was een schadepost van € 500,00, waarbij het uurloon, dat extra was, ook nog is gesponsord door de fa. KIP uit Ooij. Tijdens Oud en Nieuw heeft een groep jongeren uit Ooij vervolgens de verlichting van “De Ballenmaker” vernield. Ook dit zal zeker weer zoveel geld gaan kosten en derhalve een grote strop voor de Deurzakkers. Het is bekend welke jongeren dit waren en het bestuur van de CV. de Deurzakkers hoopt dan ook dat de dader c.q. de daders zich bij één van de bestuursleden zal melden, zodat dit geregeld kan worden. Anders bestaat nog de mogelijkheid om aangifte van vernieling bij de politie te doen. zie de foto’s.

DSC_5144vernieling