7 januari 2011

Oud papier containers in Ooij

Vrijdagavond zijn in Ooij voor de eerste keer de oudpapiercontainers geleegd.  Tot voor kort werd het oud papier nog in dozen e.d. langs de weg gezet en door de verenigingen opgehaald op de eerste vrijdag van de maand. Maar sinds de gemeente Ubbergen aan alle gezinnen nieuwe vuilniscontainers heeft uitgereikt, mochten de oude containers gebruikt worden voor de inzameling van oud papier. Deze avond waren Arnold Wulterkens en William Brugman samen bezig om deze containers in de vuilniswagen te legen. Ondanks het feit dat de containers (er zat deze keer van 5 weken in) erg zwaar waren, waren ze wel content met deze soort van inzamelen, omdat er nu niet meer getild hoefde te worden. Helaas was nog niet iedereen duidelijk wanneer het oud papier in het buitengebied opgehaald wordt. Zo wisten nog niet alle bewoners van de Kruisstraat en de Hezelstraat, dat zij nu ook bij het buitengebied horen en dat daar het papier op een andere dag door de reguliere vuilnisophalers wordt opgehaald. Daar stonden (of lagen) de containers op zaterdag nog geheel gevuld buiten. zie de foto’s

DSC_5197oud_papier

 

Nieuws
Inzameling papier buitengebied gemeente Ubbergen

In december 2010 zijn de afvalcontainers omgewisseld. Vrijwel alle burgers hebben nu de beschikking over een oud papiercontainer. Maandelijks komen verenigingen deze containers legen. Een groot deel van het buitengebied van onze gemeente valt echter buiten de gebruikelijke ophaalroutes. Om iedereen in het buitengebeid ook de mogelijkheid te bieden om het oud papier gescheiden van het restafval aan te leveren, rijdt DAR daar vanaf 20 januari ook een inzamelroute.