9 december 2010

Fair Trademarkt op basisschool Opweg in Ooij

In het kader van Ogo onderwijs hebben de groepen 7 en 8 van basisschool Opweg te Ooij een project gekozen met als titel “zelfstandig ondernemen”. In de afgelopen weken hebben de leerlingen les in ondernemerschap gehad. De bedoeling was dat in iedere groep 4 zelfstandige bedrijfjes zouden ontstaan. De leerkrachten hebben daarbij in het kader van taal, allerlei begrippen en vaardigheden aangeboden. Zo hadden alle bedrijfjes een eigen naam, een eigen logo en slogan. Verder werden er posters ed. ontworpen en gemaakt. Ook heeft ieder bedrijfje een eigen website ontworpen en op internet gezet. Op de schoolsite van basisschool Opweg zijn deze te vinden. Na een gedegen voorbereiding hebben de bedrijfjes allerlei Fair trade producten gekocht, met de bedoeling die met winst te verkopen. De winst gaat naar een goed doel : Warchild en Kika.  Woensdagmiddag was het zover dat deze markt in de school gehouden werd en het was een drukte van belang. Er werd heel wat verhandeld. De betrokken leerkrachten waren behoorlijk onder de indruk van de wijze, waarop deze leerlingen hun betrokkenheid toonden en aantoonden, dat ze dit konden doen en daarbij de leerkrachten “buiten spel ” konden zetten. Zij vonden deze markt in ieder geval erg voor herhaling vatbaar. zie de foto’s.

DSC_6933Fair_Trade