20 oktober 2010

Open Dag Sanquin Bloedbank Nijmegen

Nijmegen, 30 oktober 2010 – Sanquin, de Nederlandse bloedvoorzieningsorganisatie, organiseert op zaterdag 30 oktober een open dag. Iedereen die meer wil weten over bloed, bloedgroepen en de bloedvoorziening in Nederland kan van 10:00 – 16:00 uur terecht bij Sanquin in Nijmegen. Wie bloednieuwsgierig is, kan niet alleen zijn bloedgroep laten bepalen, maar ook zijn kennis testen met de bloedquiz. Het volledige programma is te vinden op www.sanquin.nl/opendag Iedereen die meer wil weten over bloed, bloedgroepen en de bloedvoorziening kan een kijkje komen nemen. Meedoen kan ook. Zo kun je tijdens deze open dag aan de hand van een neparm ervaren hoe het is om iemand te prikken en kunnen bezoekers luisteren naar de audioreis ‘van bloeddonor tot patiënt’.  “Bij Sanquin zijn we dag en nacht met bloed bezig. Dat is boeiend werk, er komt heel veel bij kijken. We nemen bloed af bij bloeddonors, bewerken het en brengen het naar de ziekenhuizen. We hebben ook een grote researchafdeling waar we wetenschappelijk onderzoek verrichten. Op onze open dag kan iedereen op een leuke manier meer te weten komen over het werk van de bloedbanken en de bloedvoorziening in Nederland. Vooral jongeren zijn vaak bloednieuwsgierig. Zij kunnen tijdens de open dag op een aansprekende manier meer te weten komen over hun eigen bloedgroep, over het werk van de bloedbanken en de bloedvoorziening in Nederland. Er is van alles te zien en te doen op deze dag. Zo is er een Health Kiosk waar je onder meer je hartslag en bloeddruk kunt laten opmeten. Tijdens de open dag kunnen bezoekers ook hun eigen bloedgroep laten bepalen. Kortom, de moeite waard om te komen!”, aldus Imke Sikkema. (Dit is een persbericht van de Bloedbank)