26 september 2010

Oldtimers en Kalorama

Zo’n 30 oldtimers, waarvan vele van vóór de oorlog, vertrokken zondag 26 september om 13.30 uur vanaf het terrein van Kalorama in Beek-Ubbergen met doofblinde bewoners van Kalorama voor een toertocht door het Gelderse en Duitse land. Niet alleen de doofblinden genoten vanuit hun beperkte leefwereld intens van deze rit. Ook de chauffeurs gingen aan het eind van de middag zeer voldaan naar huis. zie de foto’s

DSCF2011Kalorama_oldtimers

Persbericht

Bij mensen met een handicap in horen en/of zien zijn de andere zintuigen en in het bijzonder de tastzin, meer ontwikkeld. De motorkappen zullen zeker open gaan want de passagiers willen graag de welvingen van de carrosserie, de spaakwielen of specifieke details van het interieur voelen.

Rond 15.00 uur is er een pauze voor een kopje thee met lekkernijen opgeluisterd, door live-muziek. Daarna keren de rallyrijders terug naar Kalorama waar ze verwelkomd zullen worden door een 17-man sterk dweilorkest.

Gedurende de hele middag rijdt een servicewagen mee; welwillend ter beschikking gesteld door autobedrijf F. Aarts uit Wijchen.
Dit evenement is mogelijk dankzij sponsoring van bedrijven evenals de persoonlijke inzet van de medewerkers van Kalorama en de leden van de Rotaryclub Rijk van Nijmegen, initiatiefnemer en organisator van dit evenement.