26 september 2010

Nijmeegse Harley Davidsondag

Naar schatting 20.000 Harley Davidsonrijders zijn zondag naar Nijmegen gekomen om daar te genieten van de Nijmeegse Harley Davidsondag, welke gehouden werd op de Waalkade en omgeving. In 2009 werd deze happening nog door de gemeente verboden, maar ook toen al waren er heel veel motorrijders naar Nijmegen gekomen. In ieder geval was het nu een officiële happening, welke veel bezoekers trok. zie de foto’s.

DSCF2056Harleys

Een Harley Davidson. Dat is volgens de kenners pas een echte motor. Toch zijn de Honda’s en Yamaha’s ook welkom op de eerste Nij­meegse Harley-Dag.
(Bron: De Gelderlander)

D
eWaalkade in Nijme­gen is hetWalhalla voor motorrijders. Or­ganisator HaroldWage­maker is er daarom ook maar trots op dat hij de Harley-Dag naar de oudste stad van Nederland heeft weten te halen. Werd het evene­ment vorig jaar wegens veiligheids­redenen nog afgelast, deze zondag sieren vele kraampjes, bandjes en niet te vergeten motoren de stra­ten van Nijmegen. „Toch komen de echte Harleyrijders diep in hun hart niet voor de standjes met kle­ding en andere accessoires”, zegt Wagemaker. „ De Harley- Dag is voor hen vooral een soort van ‘fa­miliebijeenkomst’.”

Fervent Harley-Davidsonrijders Henk en Ine Scholte uit Bemmel delen dit gevoel met de organisa­tor. „ Ja, er is inderdaad een bepaal­de chemie tussen de Harleyrijders. Je kunt het ook wel omschrijven als een levensstijl. En iedereen be­slist zelf hoe ver hij of zij hier in mee gaat. Aan tatoeages heb ik bij­voorbeeld een enorme hekel. Wel heb ik net een blits T- shirt van Harley gekocht op de markt”, ver­telt de motorrijder terwijl hij naar zijn shirt wijst. „En weet je waar je de Harley-Davidsonrijders ook aan kunt herkennen?”, vult zijn vrouw aan. „ Ze willen allemaal dat hun motor er perfect uitziet. Mijn man gaat dan ook echt niet rijden als het regent. Hij vindt het niet erg om zelf nat te worden. Maar de motor, nee, die moet droog blij­ven.”

Een stukje verder zitten vijf motor­rijders uit Arnhem te genieten van het zonnetje. „ Zeker moet de mo­tor glimmen”, zegt Aat Kievit ter­wijl hij aan zijn biertje nipt. „ Ik zeg ook weleens ‘mijn Harley is mijn tweede vrouw’. En op bei­den ben ik zuinig.” „ Aats’ liefde voor de Harley gaat heel ver”, zegt zijn vrouw Diny Kievit. „Hij wilde per se op een Harley trouwen. En daarom konden we pas in het hu­welijk treden toen hij zijn Harley had.” „Ja , voor een echte motor moet je eerst sparen”, reageert Har­ry Peters. „Maar als je er eenmaal een hebt, dan gaat die niet meer weg. Een Batavus ruil je toch ook niet meer in voor een driewieler…”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.