11 september 2010

Aanvang Ooijse kermis

Dit weekend gaat de Ooijse kermis van start en vanmorgen waren de leden van de troon al druk in de weer om het huis van de a.s. koning Han Reijnen en zijn koningin Margret te versieren. En intussen was men ook al begonnen aan de versiering van het huis van jeugdkoning Tim. zie de foto’s
versiering

KERMIS EN SCHUTTERSFEESTEN IN OOIJ

Deze wordt voor de 6e keer op rij georganiseerd door café zaal De Vink en de Schutterij Eendracht in de danssalon Reiner van Ooiplein.

Dit jaar hebben wij op muziekgebied ons vastgehouden een het beproefde recept van voorgaande jaren, dat veelsucces oogstte. Ook is er een spraakmakende artiest vastgelegd voor de zaterdagavond. Wij zijn er van overtuigd dat met uw massale inbreng en opkomst ook deze kermis als onvergetelijk de boeken ingaat.

Jarenlang hebben wij een streven gehad. De meeste zaken zijn door u ingelost. Wij vragen wel de aandacht van u voor de dinsdag. Het is nog niet zeker of er voor de dinsdagavond een artiest vastgelegd zal worden. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid en de bekendheid van de betreffende artiest. Toch willen wij de dinsdag bij u promoten om een goede afsluiting van de kermis te kunnen maken. Ons advies is neem de woensdag na de kermis vrij, om bij te komen van het feestvieren.

Café De Vink en het terras is alle dagen open, doch de zaal niet.

Voor het verdere feestprogramma verwijzen wij u elders naar de advertentie van De Vink.

Programma van de schutterij:

Zaterdag 11 september:

 

Vanaf 13.45 tot 16.00 uur KINDERMIDDAG. Tevens wordt de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Dit jaar zijn er weer aansprekende acts voor de jeugd. Clown Fleur zal jullie bezig houden. Tevens is er een knutselparcours uitgezet en is er een suikerspin en popcorn te eten, dit alles wordt afgeblust met een glaasje fris. Deze middag wordt georganiseerd door de Jeugdcommissie van de Schutterij.

 

18.30 uur appel voor de schutters in de danssalon.

 

19.00 uur schuttersmis in de Hubertuskerk met groot ceremonieel.

 

20.30 uur feest m.m.v. VIBE en later op de avond de topattractie FRANS DUITS

 

Zondag 12 september:

15.15 uur schutters verzamelen in de danssalon.

15.30 uur rondgang door het dorp gevolgd door een vendelhulde voor het Konings- en Keizerspaar en de Jeugdkoning op de Kon. Julianalaan t.h.v. zaal DE VINK. Daarna kroningsplechtigheden en afscheid van het Koningspaar 2009-2010. De huidige Jeugdkoning Tim blijft ook het komende schuttersjaar de scepter zwaaien. Hij won namelijk voor de 3e keer het Jeugd koning schieten. Daarna is er een receptie voor het nieuwe Koningspaar.

 

De showband Summerland zal vanaf 15.00 uur spelen en verzorgt na de officiële opening van de kermis vanaf 17.30 uur een avondvullend programma voor jong- en oud.

Maandag 13 september:

 

10.00 uur appel voor de schutters, optocht, op visite bij het nieuwe Koningspaar, erewijn op de pastorie met gildedronk. Vanaf 12.45 uur Matinee de gehele dag muziek van Summerland tot in de late uurtjes. Prins carnaval en zijn gevolg zal omstreeks 14.00 uur aanwezig zijn.

Dinsdag 14 september:

 

12.00 uur Matinee m.m.v. Summerland,

13.00 uur ontvangst leden van de bond van ouderen. Uiteraard zijn net als voorgaande jaren de jeugdigen ook van harte welkom.

20.00 uur slotbal met muziek van Summerland.

 

Voorverkoop:

 

Over de wijze van voorverkoop van de artiest(en) kunt u raadplegen: www.De-Vink.nl

 

Ceremoniële schuttersmis:

Op zaterdag 11 september vangt deze H. Mis aan om 19.00 uur. Deze mis wordt in folklore opgeluisterd door de gehele schutterij in uniform. Deze H.Mis zal opgedragen worden aan alle overleden schutters van de Eendracht en hun familie. Verder zal het gemengde koor met haar gezangen deze dienst opluisteren.

Namens de schutterij Eendracht nodig ik u uit om ook dit jaar in groten getale aanwezig te zijn.

 

W. Heinen voorzitter

Schutterij Eendracht.