26 juli 2010

Brutale diefstal bij de Overhaag in Leuth

Het afgelopen weekend heeft een brutale diefstal plaats gevonden bij hoveniersbedrijf De Overhaag in Leuth. De dieven hebben zich toegang verschaft tot het afgesloten erf van het tuindersbedrijf door een gat in de omheining te knippen, waarna ze in 8 voertuigen hebben ingebroken. Dit gebeurde o.a. door het verwijderen van ruite4n van de auto’s, maar ook door het open knippen van deuren van de bedrijfsauto’s. Als er geen raam in het laadgedeelte van de auto zat, dat knipten ze gewoon een gat in de deur en keken of er iets te halen was. Daarna werd de deur geopend. Ook werd een milieucontainer open gebroken en werden de gereedschapskisten op de wagens opengebroken. Het waarschuwingsbordje met de waakhond “Hier waak ik” werd door hen van het hek geknipt en onder de ruitenwissers van één van de voertuigen gezet. Er werd voor tienduizenden Euro’s aan motorisch handgereedschap, waaronder kettingzagen, bladblazers en bosmaaiers ontvreemd, terwijl er ook veel elektrisch handgereedschap gestolen werd. Eigenaar Ivo Hermens heeft via internet aangifte gedaan, omdat de politie het niet noodzakelijk vond om te komen kijken. Wel kon hij een afspraak maken om aan het bureau te komen. Maar natuurlijk was hij erg druk met het regelen van nieuw materiaal, het herstellen van de voertuigen e.d. zie de foto’s.

DSCF8510De_Overhaag