19 juli 2010

Starttijden 4Daagse vervroegd.

Zojuist zijn de starttijden voor de 4Daagse van Nijmegen bekend gemaakt. Men heeft besloten dat de 40 en 50 km  (03.00 vannacht kunnen ze al starten) allemaal een uur eerder mogen starten. Voor de 30 kilometerlopers geldt een vervroegde starttijd van 1 1/2 uur. Dat houdt ook in, dat men eerder binnen moet zijn, want die tijden zijn niet verlengd. Ook zijn er extra waterpunten ingevoegd. Op deze manier hoopt men de problemen zoals in 2006 te voorkomen. Toen reden op de dinsdag de ziekenauto’s af en aan en werd ook de Lifeliner, de trauma helicopter, ingeschakeld. Het volledige persbericht staat onder Lees Meer. Verder was het de gehele dag erg druk met inschrijvingen op de Wedren in Nijmegen.

DSCF4527_Small

Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

 

 

Persbericht 2010.18

Nijmegen, 19 juli 2010

 

 

Advies aan wandelaars: drink voldoende

 

Vierdaagse begint een uur eerder

 

In verband met de later op de dag te verwachten hitte (33°C) worden de starttijden voor deelnemers (50 en 40 km) aan de 94ste Vierdaagse morgen een uur vervroegd. De deelnemers aan de 30 kilometerafstand gaan zelfs anderhalf uur eerder van start. Alle deelnemers moeten morgen ook een uur eerder (om 16.00 uur) binnen zijn.

Met nadruk adviseert de marsleiding de wandelaars ook goed gebruik te maken van de koelere ochtenduren. Voor de laatste twaalf kilometer worden drie extra waterpunten ingericht, zodat er op het laatste deel van de eerste wandeldag vier waterverversingspunten beschikbaar zijn voor de wandelaars. Daarnaast wordt ook nog een beroep gedaan op de aanwonenden van de parcoursen om de wandelaars van (drink)water te voorzien.

 

Graadje warmer

Het besluit de start te vervroegen, extra waterpunten in te richten en de wandelaars nog nadrukkelijker voor te lichten over maatregelen die zij zelf kunnen nemen om hun vocht- en temperatuurhuishouding van hun lichaam op peil te houden, werd door het bestuur genomen nadat het Weer Advies Team van de Vierdaagse zijn advies van zondag had bijgesteld. “Veiligheid van wandelaars staat voorop. Toen duidelijk werd dat het morgen nog een graadje warmer wordt dan gedacht, is besloten het starten nog meer te vervroegen. Het gaat er vooral om dat de wandelaars het warmste moment van de dag, zo tussen twee en vier uur morgen voor blijven. Zo tussen twee en vier uur morgen ”, aldus marsleider Johan Willemstein.

 

Vers water

Ter hoogte van Strandpark Slijk-Ewijk zullen in samenwerking met sponsor Albron flesjes water uitgedeeld worden. Enkele kilometers verder op de Oosterhoutsestraat ter hoogte van nummer 95 treffen de wandelaars watertapinstallaties aan. Kort voor het begin van de Oosterhoutsedijk is het reguliere waterpunt van Vitens te vinden. Tenslotte wordt in Lent, pal na de spoorbrug over de Waal, en dus voor het begin van de Waalbrug nog een waterpunt ingericht door middel van het uitdelen van flesjes.

 

Starttijden

Deelnemers aan de 50 kilometer afstand starten morgen tussen 03.00 en en 03.45 uur, de 40 km groep 1 start tussen 04.15 en 05.00 uur, de 40 km groep 2 start tussen 05.15 en 06.00 uur. De 30 kilometer wandelaars starten tussen 06.00 en 06.30 uur.

Omdat de wandelaars op de kortste afstand tot zowel de jongste als de oudste leeftijdscategorieën behoren, is hun starttijd met anderhalf uur vervroegd.

 

 

Adviezen wandelaars

Adviezen rechtstreeks aan de wandelaars luiden:

Drink voldoende;

Zorg dat u altijd iets te drinken bij u heeft;

Bescherm hoofd en nek;

Benut de vroege uren voor het wandelen.

 

 

Einde persbericht