18 juli 2010

Campings stromen vol in Ooij en Persingen

Met de Vierdaagse in aantocht stromen de campings in Ooij en Persingen langzamerhand weer vol. De speciale Vierdaagse camping de Grote Kat bij de Tien Geboden was zaterdagmiddag al behoorlijk aan het vollopen, terwijl de camping De Weijde Blick in Persingen al nagenoeg vol stond. Intussen heeft de Vierdaagseleiding al een persbericht laten uitgaan i.v.m. de warmte welke er de komende dagen aan zit te komen. Het volledige bericht staat hieronder. zie de foto’s.

DSCF4413Grote_Kat

 

Persbericht 2010.17

Nijmegen, 18 juli 2010

 

 

Vierdaagse bereidt zich voor op warme eerste dag

 

Extra water en half uur eerder starten

Een half uur eerder starten, extra waterpunten onderweg en de wandelaars nog eens nadrukkelijk wijzen op voorzorgsmaatregelen die ze zelf kunnen nemen.

Dat zijn de maatregelen die de marsleiding van de Vierdaagse overweegt te nemen voor de eerste wandeldag aanstaande dinsdag, die zeer warm belooft te worden. Het Weer Advies Team van de Vierdaagse is zondagochtend bij elkaar geweest en heeft een pre-advies aan het bestuur gegeven. Maandag op de middag wordt definitief besloten of de maatregelen getroffen worden.

 

Op basis van de verwachtingen van weerman Jules Geirnaerdt wordt er voor dinsdag, de Dag van Elst, uitgegaan van een temperatuur van 32 graden, windkracht 3 en luchtvochtigheidgehalte van 35%.

 

Het Weer Advies Team heeft de marsleiding daarom geadviseerd extra waterpunten in te richten, zodat de wandelaars op dinsdag in het tweede gedeelte van de wandeldag op drie plaatsen over water kunnen beschikken: bij Slijk-Ewijk, bij Oosterhout kort voor de dijk, en bij Lent kort voor de Waalbrug. Ook wordt een beroep gedaan op de aanwonenden van de parcoursen om de wandelaars van (drink)water te voorzien.

 

Adviezen aan de wandelaars luiden:

Drink voldoende;

Zorg dat u altijd iets te drinken bij u heeft;

Bescherm hoofd en nek;

Benut de vroege uren voor het wandelen.

 

Verder treft de marsleiding voorbereidingen om alle wandelaars een half uur eerder dan de aangekondigde starttijden van start te laten gaan, zodat zij optimaal de koelere ochtenduren kunnen gebruiken.