4 juli 2010

Historisch vervoer in Millingen

Zondag 4 juli stond Millingen aan de Rijn weer geheel in het teken van het Historisch vervoer. Al vroeg waren diverse old timers in Millingen aan de Rijn neergestreken om daar een leuk plekje te krijgen, zodat ze goed voor het publiek te zien waren. Maar door ongeveer 300 voertuigen werd eerst een toch door de omgeving gemaakt om vervolgens weer naar het Rijndorp terug te keren. zie de foto’s

DSCF0646Historisch_vervoer

 

Bron: De Gelderlander

BERG EN DAL/MILLINGEN – Meer dan 300 historische voertuigen zijn zondagochtend van start gegaan voor een toertocht die traditiegetrouw eindigt in Millingen aan de Rijn. De start, bij hotel Erica in Berg en Dal, was vanwege de hitte wat vervroegd.

De oldtimer-auto’s en -motoren volgen een route van ongeveer 75 kilometer, het parcours voor de oldtimer-vrachtwagens is hier en daar wat aangepast vanwege de lengte van de voertuigen. De tractoren volgen een aparte route, deels over zandpaden, aldus Herbert Klompenhouwer van de organisatie.

Al het moois van Historisch Vervoer, begonnen in 1988, is zondag nog de gehele dag te bewonderen in Millingen.

Zoals eerder al bekend werd, moet de spectaculaire jettruck van ‘Indian Pete’, een vrachtwagen met een straalmotor die vlammen van 30 meter kan spuwen, verstek laten gaan. Het voertuig werd afgelopen in brand gestoken en brandde goeddeels uit.