30 juni 2010

Toch zelfmoord Sjoerd Kooistra

UBBERGEN – De Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra pleegde zelfmoord. Dat heeft de politie woensdag gemeld. Het dode lichaam van de ondernemer werd maandagmiddag gevonden in zijn villa in Ubbergen. Volgens de politie wijzen onderzoek en sectie op het lichaam van Kooistra op zelfmoord. In de woning zijn afscheidsbrieven aangetroffen. De politie concludeert na onderzoek van het handschrift dat de schrijfsels ook daadwerkelijk van Kooistra afkomstig zijn. Over de manier waarop de horecabaas zichzelf van het leven beroofde, doet de politie geen mededeling. (ANP)  Woensdagmorgen kwam er met dit bericht een einde aan alle verhalen en speculaties rond de dood van Kooistra. Ook de drukte langs de Rijksstraatweg in Ubbergen was weer voorbij en rond 12.30 uur werd ook de PD-Unit van de politie weer opgehaald.

 

 

 

Bron: De Gelderlander

NIJMEGEN – Horecamagnaat Sjoerd Kooistra heeft zelfmoord gepleegd. Dat blijkt volgens de politie Gelderland-Zuid onder meer uit de sectie die dinsdag op Kooistra’s lichaam is verricht.

Zie ook:

  • Volop speculaties over dood horecatycoon Kooistra
  • Horecamagnaat Kooistra dood in villa
  • Rechter: Heineken mag zaken Kooistra ontruimen
  • Horecamagnaat Kooistra volgde eigen weg
  • De meest gehate kroegbaas van Nederland
  • Lees hier het ultimatum dat Heineken stelde (PDF bron:Quote)

Een chauffeur van Kooistra trof het lichaam van Kooistra maandagmiddag in diens villa in Ubbergen aan, waarna hij de politie alarmeerde. De wijze waarop het lichaam werd aangetroffen gaf volgens de politie aanleiding om een grootschalig opsporingsonderzoek te starten. ‘De situatie in en rond de woning wees niet eenduidig op een scenario van zelfdoding. Daarom werden aanvankelijk alle opties en scenario’s opengehouden’, aldus een persverklaring van de politie.

Bij nader onderzoek werden in de woning van Kooistra afscheidsbrieven aangetroffen. Het onderzoek heeft zich onder meer geconcentreerd op de vraag of deze brieven door Kooistra zijn geschreven. Op basis van het handschrift en de inhoud van de brieven concludeert de politie dat de brieven echt zijn.

Het onderzoeksteam heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan en daarbij sporen aangetroffen die het scenario van zelfdoding onderbouwen en aansluiten op de inhoud van de brieven, zo meldt de politie. De recherche heeft veel betrokkenen en nabestaanden de afgelopen dagen gehoord. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor de betrokkenheid van anderen. Uit piëteit met de nabestaanden meldt de politie niet hoe Kooistra zichzelf van het leven heeft beroofd.

Kooistra (59), die tientallen kroegen in onder meer Nijmegen, Amsterdam, Groningen, Enschede en Eindhoven bezat, werd maandagmiddag dood aangetroffen bij zijn villa aan de Rijksstraatweg in Ubbergen. Kooistra’s advocaat en huisvriend Oscar Hammerstein sprak onmiddellijk zijn vermoedens van zelfmoord uit. Dinsdag voegde hij daaraan toe dat er drie afscheidsbrieven zijn gevonden in de huizen van de horecatycoon. Kooistra zou zich volgens Hammerstein hebben verhangen omdat hij geen uitkomst meer zag in zijn conflict met bierbrouwer Heineken, die vele miljoenen van hem claimde.