25 juni 2010

Jaarafsluiting muziekopleidingen in Ooij

Het afgelopen jaar is er in Ooij weer behoorlijk wat aan de opleidingen van jonge aankomende muzikanten gedaan. Zo heeft de basisschool OPWEG in Ooij een docente in dienst, die de kinderen muziekles geeft en hebben de Ooijse Toekomst en drumfanfare Eendracht Ooij hun eigen instructeurs in dienst, die de opleidingen verzorgen. Vrijdagavond deden zowel de school als de beide muziekverenigingen voor de vierde keer een gezamenlijke afsluiting van het muzikale jaar. Na een rondgang door het dorp volgenden op het plein van de school diverse optredens van jeugdige Ooijse muzikanten, die lieten horen en zien, wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Aan 9 leerlingen werd door docente Marian Jacobs een diploma uitgereikt. zie de foto’s

DSCF2940muziekafsluiting

 

 

Blokfluiters uit Ooij ontvangen hun welverdiende diploma.

Op 7 juni jl. hebben de 2e jaars blokfluiters hun theorie-examen afgelegd en daarop volgend hebben zij een week later het praktijkexamen gedaan. Ondanks de zenuwen hebben alle 9 leerlingen dit succesvol volbracht.

Zij mochten dan ook op 25 juni tijdens de muzikale jaarafsluiting hun diploma in ontvangst nemen. Dit gebeurde onder grote belangstelling van ouders, grootouders en andere toeschouwers.

Bij deze willen wij nogmaals Pip, Daan, Max, Tygo, Gyan, Sven, Julian, Milan en Dion van harte feliciteren met hun diploma.

Dit diploma is de basis voor de vervolgopleiding van een instrument naar keuze.

 

Verder hebben alle toeschouwers tijdens deze muzikale jaarafsluiting kunnen luisteren en kijken naar alle groepen van de basisschool die dit jaar wederom wekelijks algemene muzikale vorming hebben genoten van Marjan Jakobs.

De 1e en 2e jaars blokfluiters hebben enkele muziekstukjes samen met de Ooijse Toekomst en Drumfanfare Eendracht gespeeld.

De leerlingen die al op een instrument spelen hebben ook hun kunnen ten gehore gebracht.

Nieuw dit jaar was een optreden van het leerlingenorkest dat vanaf oktober 2009 actief is. Hierin spelen 2e jaars leerlingen die de opleiding riet-, koper- of slagwerk volgen.

 

Voor aankomend cursusjaar is er nog plaats voor nieuwe leerlingen voor zowel de blokfluitcursus als de instrumentale opleiding. Kinderen vanaf groep 4 kunnen de blokfluitcursus volgen en kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen kunnen een opleiding volgen op een instrument.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via

jeugd@schutterij-eendracht.nl

 

Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie toe.

Muziekopleiding Drumfanfare Eendracht en Ooijse Toekomst

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.