20 mei 2010

Aftrap dWaaltochten in Millingen

Donderdag 20 mei ging om 12.45 u de eerste dWaaltocht van start met groep 6 van de Millingse Martinusschool. De ontdekkingstocht ging naar de Millingerwaard en werd uitgevoerd onder de vlag van het project WaalWeelde van de Provincie Gelderland. Aan de Sint Martinusschool in Millingen de eer om als eerste een gecombineerde fietsverkeersles en een natuurexpeditie uit te voeren.  De kinderen kregen van alles te zien en mochten meemaken, wat er zoal langs de Waal aan Flora en Fauna te zien was. Ook werd er letterlijk kennis gemaakt met de brandnetels en leerden de kinderen dat ze die problemen weer met dovenetels konden oplossen. En natuurlijk werden de beversporen goed bekeken.
zie de foto’s
DSCF8624dWaaltocht

De Waal in de woonomgeving is iets om trots op te zijn. De Provincie Gelderland heeft de visie WaalWeelde opgesteld om alvast vooruit te blikken naar de Waal in het jaar 2100. Hoe we als maatschappij kunnen voorsorteren naar dat toekomstbeeld, wordt aangestipt op  de website www.waalweelde.nl . Bekendheid met de bedrijvigheid, de wijdsheid en de natuurlijke rijkdom van de rivier is heel belangrijk voor de jonge generatie. Daarom investeert WaalWeelde in jeugdeducatie. De dWaaltocht gaat dwars door de uiterwaard naar de rivier, met onderweg diverse speelse opdrachten. In de Millingerwaard bijvoorbeeld rond de thema’s scheepvaart, kleiafgravingen, oevererosie en beversporen.De komende jaren zullen vele scholieren in diverse gebieden langs de Waal de kans krijgen om via het WaalWeelde-initiatief kennis te maken met de kracht van hun rivier, de rivierveiligheid, de natuur en alle bedrijvigheid van transport en delfstofwinning. De dWaaltochten worden in opdracht van de provincie uitgevoerd door educatiemedewerkers van ARK Natuurontwikkeling.

Onderdeel van de dWaaltochten is veilig leren fietsen, want dat is belangrijk voor alle kinderen. Zeker ook het fietsen in een groep zoals dat regelmatig gebeurt in schoolverband.

De fietsveiligheidsinstructies zijn in handen van medewerkers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland.