26 april 2010

10 zangeressen in de race.

Band zoekt vrouw: tien zangeressen in de race
Na de recente oproep aan zangeressen om zich te melden voor het project Band Zoekt Vrouw, hebben zich tien dames aangemeld. Op 15 mei aanstaande zullen zij in dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal hun beste beentje voor zetten. Twee regionale bands, Jazzis en Bloom, hebben namelijk door het vertrek van een zangers een plekje op het podium te vergeven aan die vrouw, die haar stem aan het publiek wil laten horen. Bloom zoekt een solo-zangeres; Jazzis zoekt een vrouw die afwisselend als solo- en achtergrondzangeres wil fungeren. De zangeressen zullen ieder de kans krijgen in een X-factory-achtige setting twee tot drie nummers te presenteren aan het publiek en aan journalist en muziekkenner Bas van der Hoeven, die als een ware Henk-Jan Smit danwel Gordon zijn oordeel over de geleverde vocale prestaties zal geven. Verder zijn er optredens van enkele mystery-guests terwijl in de Grande Finale alle zangeressen samen op het podium verschijn voor het slotnummer. De presentatie is in handen van de twee jonge honden Teun en Frenk, die eerder schitterden tijdens onder meer Castle Lane Rock, het jaarlijks popfestival van havo Notre Dame. Band Zoekt Vrouw, Dorpshuis Kerstendal, 15 mei, Toegang gratis, Aanvang: 20.00 uur