19 april 2010

Scouting Berg en Dal zoekt vrijwilligers

Scouting Bergen Dal, een club voor Hoog en Laag, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen werken aan een herstart van Scouting Berg en Dal. Het huidige team van Scouting Berg en Dal houdt er namelijk, na zeer lange tijd met grote inzet gedraaid te hebben, mee op. Om te voorkomen dat dit het einde betekent voor Scouting Berg en Dal, probeert een groep oud-leden een herstart te realiseren. Ze zijn op zoek naar leding voor de diverse groepen, bestuursleden en vrijwillligers voor hand- en spandiensten (materiaalbeheer, ed)


Gezocht!

Enthousiaste vrijwilligers die mee willen werken aan een herstart van Scouting Berg en Dal.

Het huidige team van Scouting Berg en Dal houdt er namelijk, na zeer lange tijd met grote inzet gedraaid te hebben, mee op. Om te voorkomen dat dit het einde betekent voor Scouting Berg en Dal, probeert een groep oud-leden een herstart te realiseren.

Om een geheel nieuw team op te kunnen zetten zoeken wij daarom:
• Leiding voor bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (10-15 jaar),Explorers (voorheen Sherwans) (15-18 jaar)
• Bestuursleden
• Vrijwilligers voor hand- en spandiensten (materiaalbeheer, ed)

Zin in deze uitdaging?
Kijk voor meer informatie op de website , www.scoutingbergendal.nl onder Gezocht, Vacatures en Vragen en antwoorden. U kunt op de volgende manieren contact met ons opnemen: Stuur een mail naar: post@scoutingbergendal.nl of bel naar 024- 378 8552 of 06- 51284405.
Je kunt ook naar de informatieavond komen op vrijdag 23 april om 19.15 uur in de scoutingruimte in dorpshuis Kerstendal te Berg en Dal.

Wat is Scouting ook al weer:
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s.
Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt. Prinses Maxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.
Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden en bestaat al 100 jaar. Scouting is een vereniging met een missie , biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur, maakt jongeren maatschappelijk actief, leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent .

In Berg en Dal is Scouting al vanaf 1945 actief. Vanaf die tijd zijn er vele kinderen lid geweest van Scouting Berg en Dal, zoals het sinds 1974 heet. Niet alleen kinderen uit Berg en Dal zelf, maar ook kinderen uit de omliggende dorpen als Beek, Groesbeek, Ooy, Leuth, Millingen, Kekerdom, waar nooit of slechts een beperkte tijd een scoutinggroep is geweest.

Wereldwijd bestaat Scouting dit jaar 100 jaar. Dit mag toch niet het jaar zijn dat we afscheid moeten nemen van de Scoutinggroep in onze regio?

Scouting Berg en Dal is dus een vereniging uit het Hoog en het Laag, en doet haar naam daarmee eer aan!