7 april 2010

Ongeval Nieuwe Ubbergseweg Nijmegen

Op de Nieuwe Ubbergseweg te Nijmegen (Vrouwendaal) zijn omstreeks 15.30 uur een aantal auto’s met elkaar in botsing gekomen, waarbij de bestuurder van één van de auto’s gewond is geraakt. Hij moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder van een personenauto in botsing gekomen met een vrachtauto, welke vanauit de richting Nijmegen in de richting Beek reed. Zowel politie, brandweer, ziekenauto en de traumahelikopter waren ter plaatse. zie de foto’s.Bekneld na aanrijding
Nijmegen, 08-04-2010 • Woensdagmiddag rond 15.30 uur vond er een ingeval plaats op de Nieuwe Ubbergseweg. Een 61-jarige automobilist uit Nijmegen raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto geknipt worden.

De 61-jarige reed over Nieuwe Ubbergseweg en kwam uit de richting van Beek. Voor hem, in tegenovergestelde richting, reed een vrachtauto. De 61-jarige hield niet voldoende rechts en kwam gedeeltelijk op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht en botste tegen de vrachtwagen. De 61-jarige raakte hierbij bekneld en werd door de brandweer uit de auto geknipt. Hij werd met letsel aan zijn arm overgebracht naar het UMC St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De bestuurder van de vrachtauto, een 52-jarige Tielenaar, en een inzittende raakten niet gewond.

In het kader van de regel ‘botsen is blazen’ werden beide bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Van de 61-jarige werd in verband met zijn verwondingen een bloedproef afgenomen. Deze zal binnenkort uitsluitsel geven. De 52-jarige bleek niet gedronken te hebben. De auto en de vrachtauto werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

Bron± Politie Gelderland/Zuid