6 maart 2010

Opening KoterZ in Ooij

Zaterdagmiddag is onder grote belangstelling de kinderkledingzaak "KoterZ" in Ooij aan de Koningin Julianalaan geopend. Dit gebeurde op feestelijke wijze door het doorknippen van het lint op de voordeur door de drie KoterZ (de drie koters, kinderen) van eigenaresse Cindy van Oosterhout. A.s. woensdag zal de winkel voor het eerst voor het publiek geopend zijn. zie de foto’s


LEVEN IN HET DORP
Ooij krijgt een kinderkledingwinkel
Stuivertje wisselen bij winkels Ooij

De bakker vertrekt als zelfstandige winkel in Ooij.
Maar er komt een kinderkledingzaak bij in het leeggelopen centrum. En misschien ook een bloemenzaak.

door Peter Deurloo (Bron: De Gelderlander)
Het centrum van Ooij is niet de meest bruisende plek op aarde. Troosteloos is het er niet.
Leeg wel. Een dichte slagerij ligt tegenover een sinds kort ook dichte bakkerij. Er is cafetaria De Vink annex restaurant en zalencentrum.
Hotel De Gelderse Poort, dat gelukkig weer goed draait. Een pinautomaat staat er en natuurlijk de Spar, het hart van het plein.
Vroeger was alles heel anders.
Toen Leo Looyschelder er in 1979 zijn Spar begon, was er nog een volledig winkelbestand in Ooij. De Vivo, de bakker en slager, een tv-zaak, een manufacturenwinkel.
Je kon er schoenen kopen en er waren maar liefst drie doe-het-zelfzaken. Dat waren nog eens tijden.
Dat komt nooit meer terug, weet Looyschelder. Sinds zaterdag heeft hij ander brood in zijn winkel. Hij heeft – „in goede harmonie” – afscheid genomen van bakker Loeffen. Vanaf nu verkoopt hij brood en gebak van ’t Kraaijenest. Die bakker was de buurman van de Spar, maar heeft sinds kort de deuren dicht. Deze zaterdag zijn mannen de letters en logo’s van de bakkersramen aan het krabben.
Looyschelder kan zich wel kwaad maken om de exorbitante huurprijs van die winkel: 1.300 euro per maand. „Daar is toch niet tegenop te vechten.” Hij begrijpt het dan ook wel dat de deuren bij de buurman dicht gingen. „Twee personeelsleden wilden stoppen. Eentje kon worden verplaatst naar een andere winkel van ’t Kraayenest. Het was de gelegenheid om te stoppen. Zou ik ook hebben gedaan.”
Maar het is niet alleen kommer en kwel in Ooij. Zaterdag opende er zowaar een nieuwe winkel: KoterZ. Met merkkleding voor kinderen en cadeautjes.
En er wordt gefluisterd dat naast de videotheek wellicht een bloemenzaak terugkeert.
Looyschelder is blij met KoterZ.
„De zaak ziet er fantastisch uit.
Dat gaat jong publiek trekken. En dat publiek parkeert voor de Spar, zegt hij met een grijns. „Het kan alleen maar positief werken.”
De Ooijse Cindy van Oosterhout (34) is KoterZ gestart. Sinds 2006 opereert de winkel als webshop.
Om daarnaast ook een ‘stenen winkel’ te beginnen in een dorp als Ooij is een waagstuk, geeft ze toe. „Maar ik richt me tot een groter gebied dan Ooij. Met de webshop mis ik het contact met de klanten. Bovendien kan ik in de webshop alleen de merkkleding van het vorige seizoen verkopen.
De merken zijn niet blij met internetwinkels. Hier in de echte winkel kan ik steeds de nieuwste collecties verkopen.” Dan gaat het om een merk als Vingino. „Mensen zijn blij dat ze daarvoor niet meer naar de stad hoeven.” Van Oosterhout zet zeker niet al haar paarden op de stenen winkel. „Internet is de toekomst.
Die is bepalend.”
Maar ze heeft alle vertrouwen in het welslagen van haar Ooijse avontuur. „ Ondanks de recessie.
Op je kinderen bezuinig je niet.”
De Ooijenaren die bij de Spar boodschappen komen doen, vinden de nieuwe winkel een goede ontwikkeling. „Wel jammer van de bakker”, zegt een wat oudere vrouw. Een jongere plaatsgenote ziet KoterZ het wel redden: „Er wonen veel mensen met jonge kinderen in Ooij. Ik kan me wel voorstellen dat die winkel succes heeft.
Maar het blijft een waagstuk.”

PERSBERICHT

Cindy van Oosterhout opent met koterZ.nl een bijzondere kinderkledingwinkel en professionele webshop in Ooij

Kinderen willen er gewoon leuk uitzien

Je hoeft haar niets over kinderen en kleding te vertellen. Ze is zelf moeder van een jongen en twee meisjes in de leeftijd van 3, 5 en 9 jaar. “Kinderen willen er gewoon leuk uitzien en als ouder wil je dat natuurlijk ook.” Je bent trots als ze er leuk uitzien.” Aan Cindy van Oosterhout zal het niet liggen: zij is in Ooij begonnen met een zeer bijzondere kinderkledingwinkel én een professionele website: koterZ.nl, kidz in style. Niet van dat zoetsappige, maar een stoere winkel waar de topmerken van vandaag te koop zijn.

Vingino
“Kinderen willen ook graag kleding van bijvoorbeeld het volwassen merk G-star, ze willen er bijhoren, ze willen zelf kiezen. Kids willen in style. Bij mij kan dat.” Zo heeft ze kleding van het in Nederland populaire merk Vingino Jeans. Vingino is stoer, modisch en eigenzinnig. Vingino heeft verder alles: tops, rokjes, broeken, underwear en sinds kort ook eigen footwear. Andere grote merken zijn Energie, Diesel, Guess en Replay & Sons.

Internet
Cindy kent de wereld van de kinderkleding. In 2006 begon ze een webshop in outlet kinderkleding met een vriendin. “Toen mijn vriendin uit de toenmalige webshop stapte, begon bij mij het ondernemersbloed weer te kruipen. Ik wilde iets nieuws beginnen. Waarom open ik dan geen winkel in Ooij waar ik woon? Dan heb je direct contact met klanten, dat heb ik zó bij het runnen van de webshop gemist.”

Gratis parkeren
“Ouders hebben alles voor hun kinderen over. Ze reizen de hele omgeving af op zoek naar leuke winkels. De keuzemogelijkheid voor leuke kleding is belangrijk, niet de afstand. Vandaar ook dat ik hier midden in het hart van Ooij (tegenover cafetaria-restaurant-café de Vink) zit.” Bij koterZ.nl is de koffie gratis en kunnen de klanten ook gratis parkeren. En natuurlijk is het ook een leuk ritje door de polder. Ook voor de inwoners van Ooij is het hier aantrekkelijk, want ze kunnen zo binnenlopen om nog snel een cadeautje voor een verjaardag te kopen.”

Stoer
koterZ.nl, kids in style: een stoere (ook qua inrichting) kinderkledingwinkel waar kinderen zich thuis voelen. En ouders natuurlijk, want ook daar heeft Cindy rekening mee gehouden. De winkel is woensdag, donderdag en vrijdag open van 09.30 tot 11.45 en van 13.00 tot 17.30 uur. Tenslotte heeft ze zelf ook kinderen. Op maandag, dinsdag en zaterdag werkt ze op afspraak. “Ouders kunnen dan ook komen als de kinderen op bed liggen en eindelijk eens de tijd hebben om iets leuks voor hun kidz uit te zoeken.
De webshop www.koterZ.nl is dag en nacht bereikbaar om de ouders ook in hun drukke bestaan even de tijd en de rust te geven om vanuit de luie stoel leuke kleding voor hun kinderen te zoeken.
koterZ.nl: kinderkleding, kinderondergoed én kindercadeautjes, want Cindy weet precies wat ouders en kinderen nodig hebben.

koterZ.nl, Koningin Julianalaan 23, 6576 AP Ooij (midden in het centrum van het dorp). Telefoon 024-6633220. Voor de webshop kun u terecht op: www.koterZ.nl Mailadres: info@koterZ.nl