4 maart 2010

Sloop nachtverblijf dierenweitje Beek

Deze week is men begonnen met de sloop van het dierenverblijf op het dierenweitje aan de Gruttostraat te Beek. Een belangrijke bijdrage voor de nieuwbouw is geleverd door het coöperatiefonds van de Rabobank Rijk van Nijmegen en vanmorgen was de directeur van de bank in Beek, Wim Warmerdam, aanwezig om zijn "bijdrage" te leveren aan de sloop van het oude nachtverblijf. Met de nieuwbouw (een leer- werkproject) wordt binnenkort gestart. zie de foto’sVanaf 1973 is in de groenstrook aan de Gruttostraat in Beek een dierenweide met geiten, pauwen, kippen en andere hoendersoorten; op vrijwillige en voortreffelijke wijze gerund door George Felet.
Voor twee jaar terug gaf George(o.a. om leeftijdredenen) te kennen ermee te willen stoppen. Op verzoek van de gemeente is een stichting in het leven geroepen om de activiteiten door te zetten.
De dierenweide is hier niet meer weg denken en heeft in al die jaren een maatschappelijke en sociale functie gekregen. Opa’s, Oma’s, Papa’s, Mama’s, kinderen en kleinkinderen zie je hier genieten.
Eerste opgave van de stichting was het vernieuwen van het dierenonderkomen. Na veel overleggen werd het onderkomen zichtbaar maar er was veel geld voor nodig. Door het benaderen van diverse fondsen, rabobank, gemeente Ubnbergen, de plaatselijke bedrijven en de middenstand maat vooral ook door de Beekse bevolking is de benodigde som geld bij elkaar gebracht en kan er gebouwd worden.
Door de stichting en een groep vaste vrijwilligers is afgesproken een aantal activiteiten in eigen beheer uit te voeren o.a. het slopen van het bestaande gebouwtje. Afgelopen woensdag zijn we hier met veel enthousiasme mee gestart. Tijdens de bouwwerkzaamheden hebben de geiten een vacantieadres gevonden in een weiland in het Keteldal en worden daar verzorgd door de familie Jeurissen. Voor de kippen is een tijdelijk hokje gemaakt. Op korte termijn wordt door een plaatselijke aannemer gestart met de nieuwbouw zodat er eind april begin mei een fantastisch mooi nieuw dierenonderkomen zal staan wat aan alle huidige eisen voldoet.