4 maart 2010

Opknapbeurt Nationaal Landschap Berg en Dal

In opdracht van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) is de Landschapswacht i.s.m. De Ploegdriever begonnen met het aanplanten van diverse heggen in het Nationaal Landschap De Gelderse Poort in Berg en Dal. Aan de Meerwijkselaan in Berg en Dal worden op meerdere plekken heggen aangelegd. Hierdoor wordt niet alleen het landschap een stuk aantrekkelijker om te zien, ook zal dit een enorme stimulans betekenen voor de flora & fauna. Woensdagmiddag was de regionale pers uitgenodigd om kennis te maken met de uitbreiding en aanleg van de heggen. Helaas voor de organisatie was alleen ik op deze uitnodiging in gegaan. zie de foto’s


— Persbericht —

Aanleg 1000 meter heggen enorme impuls voor aantrekkelijkheid en flora & fauna

Opknapbeurt Nationaal Landschap in Berg en Dal

In opdracht van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) is de Landschapswacht i.s.m. De Ploegdriever begonnen met het aanplanten van diverse heggen in het Nationaal Landschap De Gelderse Poort in Berg en Dal.

Aan de Meerwijkselaan in Berg en Dal worden op meerdere plekken heggen aangelegd. Hierdoor wordt niet alleen het landschap een stuk aantrekkelijker om te zien, ook zal dit een enorme stimulans betekenen voor de flora & fauna.

Volgens de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap moeten bezoekers van het Rijk van Nijmegen aan het prachtige landschap meteen kunnen zien dat zij een Nationaal Landschap binnenrijden of wandelen. Daarom werden eerder al heggen aangelegd en gevlochten op de hoek Meerwijkselaan-Zevenheuvelenweg en werden langs de Derdebaan en de Oude Kleefsebaan eeuwenoude terrasranden hersteld en ingeplant. In de toekomst zal de entree verder verfraaid worden door de aanleg van heggen en houtwallen.