27 februari 2010

Expositie in Persingens Kerkje

Dit weekend en in het weekend van 6 en 7 maart exposeren Annemarie van Schendel en Ton van Antwerpen hun werken in het Kerkje van Persingen. Annemarie exposeert schilderijen (acryl op doek) en deze geven een (vrije) impressie van het rivierengebied met dorpsgezichten uit het Land van Maas en Waal. Ze zijn op surrealistische wijze samengesteld, waardoor een speelse voorstelling ontstaat. De objecten van Ton van Antwerpen zijn van natuurlijke materialen, die verwondering wekken en door hun eenvoud veelzeggend zijn. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. zie de foto’sIk laat mij inspireren door de natuur. Terwijl ik dingen om mij heen observeer, ontstaan er beelden die zich losmaken van de natuur, maar ook weer zo teruggeplaatst kunnen worden. Dit resulteert in een grote diversiteit in mijn sculpturen. Ik werk voornamelijk in hout en brons.
Mijn werk als beeldend kunstenaar is gemeenschapskunst. Een beeld moet samengaan met de ruimte in de natuur, een ruimte in bebouwde omgeving en misschien nog meer met geestelijke ruimte. Mijn beelden zijn duidelijk van herkenning, dat leven geeft en een betekenis.

Ton van Antwerpen
Schoolweg 19
6653 BA Deest

Annemarie van Schendel woonachtig te Alphen aan de Maas.
Autodidact, is in 2002 begonnen te schilderen met acryl op doek.
In het begin de gebeurtenissen uit haar omgeving of via het nieuws. Daarna zich 2,5 jaar zich toegespitst op grote organische vormen, die nu te zien zijn in het Museum het Petershuis in Gennep.
Deze keer in Persingen huizen in het rivierengebied "Land van Maas en Waal" in vrolijke kleuren en speels neergezet.
De frisheid van de kleur is "aanstekelijk"en kenmerkend voor haar werk.
Volgt als 4de jaars de opleiding Monumentale Kunst aan de academie voor schone kunsten in Arendonk België.
Mijn persoonlijke visie is, met open blik en vanuit het gevoel werken, niet bang zijn, doen, creëren.

Annemarie van Schendel
Dijkgraaf de Leeuwweg 2
6626 BH Alphen
0487562572