19 november 2009

Leerlingen Biezenkamp ontdekken de Dode Hoek

Leerlingen van de groepen 7 van basisschool de Biezenkamp maakten woensdagmorgen kennis met de gevaren, welke de "dode hoek" bij een vrachtauto kunnen opleveren. Een speciaal daarvoor ingerichte trekker met oplegger van verkeersschool Jaap Speelziek uit Ede was naar Beek gekomen om voorlichting te geven over dit probleem. Voor de kinderen was het erg leerzaam want slechts weinigen wisten met wat voor problemen de chauffeur van een dergelijke combinatie te maken krijgt. Het advies van de beide instructeurs was dan ook om zo ver mogelijk bij een dergelijke combinatie vandaan te blijven. Donderdag zijn de leerlingen van groep 8 aan de beurt. Een geweldig initiatief. zie de foto’s


Ook twee leerlingen 5 VWO van het Canisius College waren bij deze presentatie aanwezig. Eva van de Berg uit Ubbergen (zelf ooit leerling vasn de Biezenkamp) en Dominieke Rutten uit Nijmegen hadden dit als project gekozen voor hun vak Natuurkunde.