2 november 2009

Mario Frieling nieuwe Prins CV De Polderschuupers

De Kekerdomse Carnavalsvereniging heeft zaterdagavond, waarschijnlijk als eerste in de regio, een nieuwe prins gekregen. Mario Frieling kan zich voor het seizoen 2009/2010 de Prins van de Polderschuupers noemen. Hij volgt hiermee Prins Syl de Jonge op, die het afgelopen seizoen de scepter over de Polderschuupers zwaaide. Foto Marcel Vink


Bron- De Gelderlander.
KEKERDOM – Mario Frieling is de nieuwe prins van carnavalsvereni­ging De Polderschuupers in Keker­dom. Zij waren er dit jaar vroeg bij met de aftrap voor het carnavalssei­zoen. Bijna twee weken voor de of­ficiële datum van 11 november na­men De Polderschuupers tijdens hun zittingsavond afscheid van oud-prins Sil de Jong.
De nieuwe prins Mario en zijn pa­ges Lianne Tap en Manon Hurk­mans konden zich tijdens de druk­bezochte pronkzitting in zaal UNA in Kekerdom aan de carna­valsgemeenschap voorstellen. Tijdens de zitting is ook de Vrijwil­liger van het Jaar en het Lid van verdienste bekendgemaakt. De Grootste Vrijwilliger is Henk Kum­meling omdat hij ‘altijd voor de Schuupers het hele jaar door klaar staat’. Lid van Verdienste mag zich dit jaar noemen de hoffotograaf van De Polderschuupers: Marcel Vink. Volgens zijn beoordeling is hij overal bij met zijn camera, zoals het hoort voor een hoffotograaf. Gistermiddag vond de receptie van de nieuwe prins plaats. Veel carnavalsvierders maakten van de gelegenheid gebruik om Marjo Frieling te feliciteren.