1 september 2009

Spaanse Vuelta in Berg en Dal

Maandagmiddag kwam de Spaanse Vuelta door Berg en Dal. Nadat deze Spaanse wielerronde ’s morgens in Zutphen gestart was, kwam men via Duitsland bij de grensovergang Wyler ons land binnen om vervolgens via Berg en Dal naar de Zevenheuvelen te rijden. In Berg en Dal had zich een kopgroep van 3 man gevormd, welke enkele minuten voor lag op het peleton. In Berg en Dal lag de Nederlander Geesink aan kop. zie de foto’s


ZUTPHEN / NIJMEGEN – De wielerliefhebbers in Gelderland en Limburg krijgen maandag een uitgelezen kans om enkele wereldtoppers te bewonderen. Tijdens de derde etappe flitst het peloton van de Vuelta – de Ronde van Spanje – op weg van startplaats Zutphen naar finishplaats Venlo door die twee provincies.

Het peloton vertrekt maandag om 13.00 uur vanuit Zutphen en doet onderweg onder meer Lochem, Ruurlo, ’s Heerenberg, Kleef, Kranenburg, Wyler, Berg en Dal, Groesbeek, Milsbeek en Gennep aan. Maar wie het peloton ze wil zien, moet wel op tijd zijn. Voordat je het weet zijn ze voorbij.

De rit, die tegen enen begint, loopt vanuit Zutphen via de Achterhoek een stukje door Duitsland naar het heuvelachtige gebied rond Berg en Dal. Eindbestemming is Venlo waar de finish is gepland om half zes.

De kans dat de rit eindigt in een massasprint is opnieuw groot. Zondag in Emmen pakte de Duitser Gerald Ciolek de ritzege. Dankzij bonificatieseconden klom hij naar de tweede plaats achter klassementsleider Fabian Cancellara.

Ook dinsdag is de Vuelta nog in Nederland met een start in Venlo. Dan wordt het land verlaten bij Maastricht en is de finish in het Belgische Luik.