28 augustus 2009

Proefschieten in Kronenburgerpark

 

De BLIJDE VRIENDEN, Texelse vrijwilligers met ervaring in het schieten met een reuzenkatapult, bekogelden vrijdagmiddag de Kruittoren in het Nijmeegse Kronenburgerpark met zakjes vol water, en een maal met een meloen. Hun wapen: een Nijmeegse replica van een zogeheten trebuchet of slingerblijde. Die werd in de middeleeuwen gebruikt om projectielen tegen of over de muren van een vijandelijke stad of burcht te gooien. Gisteren werd proefgedraaid; zaterdag en zondag worden demonstraties gegeven met de trebuchet. Dat gebeurt in het kader van het middeleeuwse Gebroeders van Limburgfestival. Dat begint zaterdagmiddag en wordt zondag afgesloten met een optocht van honderden middeleeuwse figuren. tekst De Gelderlander. zie de foto’s.

Zie ook:

  • Proefschieten met Trebuchet in Kronenburgerpark