11 juli 2009

Brandweer Ubbergen oefent met Kranenburg

De brandweer van Ubbergen heeft zaterdagmiddag hun oefenseizoen afgesloten met een internationale brandweeroefening op industrieterrein "Lieskes Weng" te Leuth. Samen met hun Duitse collega’s van de Freiwillige Feuerwehr uit Kranenburg hadden ze een oefening op touw gezet, waarbij giftige stoffen vrij waren gekomen en waarbij een slachtoffer uit een omgeslagen auto bevrijd moest worden. Als gevolg van het ongeval met de tankwagen en de personenauto was de bestuurder van een heftruck op een naastgelegen fabrieksterrein zo geschrokken, dat hij de bak liet vallen, waardoor er een persoon onder de bak bekneld raakte. Voor de beide brandweerkorpsen werd het een leerzame middag, welke vervolgens werd afgesloten met een barbecue op het terrein van aannemersbedrijf Van Gisteren&Jansen. Voor een deel van de medewerkers werd de BBQ vervolgens wreed verstoord, want zij moesten opdraven voor een grote brand in Nijmegen. zie de foto’s