1 juli 2009

Igor en Natalia genaturaliseerd

Het Leuthse echtpaar Igor Sazanovitsj en Natalia Federova, alsmede hun eveneens in Leuth wonende dochter Dasha Federova, afkomstig uit Letland, hebben woensdagmorgen in het gemeentehuis te Beek-Ubbergen de stukken overhandigd gekregen waarin staat, dat zij op 25 mei 2009 genaturaliseerd zijn tot Nederlander. Bij terugkomst in hun straat, de Wethouder Burgerstee in Leuth wachtte hen een aangename verrassing. Heel veel van hun buren hadden de vlag uitgehangen en ook hun eigen huis was versierd met een vlag. Door de buren was er snel tijdens hun afwezigheid een vlaggestokhouder met vlag aan de muur bevestigd. De kersverse Nederlanders waren blij verrast en diep onder de indruk. Het paar woont sinds 1994 in Nederland en sinds 1998 in Leuth en sedert drie jaar in deze straat.