14 juni 2009

Familie Wieland Dag

Iedere tweede zondag in juni viert de familie Wieland uit Leuth de jaarlijkse familiedag. Het 23e jaar had het thema "De Wieland kermis". De organisatie van deze dag had zich voor deze dag omgetoverd tot een heuse schutterij. Als een lange stoet trok de familie door het dorp om vervolgens op een zelf gemaakt kermisterrein aan verschillende spellen deel te nemen, met als hoogtepunt het koningsschieten. Hieruit kwam een jeugd koningspaar en een "volwassenen" koningspaar. Nadat deze uitgebreid waren gehuldigd en toegezongen trok de hele stoet weer terug naar "de Rosmolen" om daar te beginnen aan het koningsbal. Dit werd een spetterend feest waar ook vele malen het familie lied ten gehore werd gebracht, wat speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven. Na afloop was er nog een heerlijk warm buffet, en ging iedereen weer naar huis, en was weer een ervaring rijker. zie de foto’s