11 juni 2009

Jonge ondernemers bij Opweg

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 8 van de basisschool OPWEG te Ooij deelgenomen aan het "ondernemersspel" gesponsord door Blixem Internet te Nijmegen. Het betrof een leerzaam en leuk spel, waarbij de kinderen konden kennis maken met het zaken- en ondernemersleven. Ze hebben o.a. geleerd hoe ze de dagelijkse vakken zoals rekenen, tekenen en lezen in het bedrijfsleven kunnen gebruiken. Tijdens het BizWorld project hebben de kinderen spelenderwijs een "eigen bedrijf" opgestart. Daarbij hebben ze een aantal Ooijse bedrijven bezocht, mini stages uitgevoerd en ondernemers geïnterviewd. Vanmorgen kregen ze allemaal hun certificaat uit handen van hun BizWorld begeleider, Rudy Broekman. En natuurlijk was er een extra certificaat voor de winnende ondernemers. zie de foto’s.