6 juni 2009

Concert Politiekapel Gelderland-Zuid

Vrijdagavond vond in Wijchen het tweede Lenteconcert van de Politiekapel Gelderland-Zuid plaats. Het thema van dit concert was "een avondje stappen met de Politiekapel" en vond plaats in cultureel centrum ’t Mozaiek in Wijchen met medewerking van de dansgroep "Stream" uit Malden. Zie de foto’s


Lenteconcert 2009 Politiekapel Gelderland-Zuid

——————————————————————————–

50 jaar Lenteconcert

Het is alweer 50 jaar geleden dat de toenmalige Nijmeegse Politie Harmonie de naam van hun terugkerende jaarconcerten veranderde in het Lenteconcert. Vanaf 1959 tot heden werden de Lenteconcerten in concertgebouw de Vereeniging en Cultureel Centrum de Lindenberg te Nijmegen gegeven. Dit jaar wordt het 50e Lenteconcert gegeven en dat wordt in stijl gevierd.

De Politiekapel

De Politiekapel is het regio-orkest van het Politiekorps Gelderland-Zuid met als standplaats Nijmegen. Zij beschikt over een harmonieorkest, een tamboer-lyra korps en een klein orkest, genaamd GEBOEID!. De politiekapel brengt op artistieke wijze politie en maatschappij dichter bij elkaar door het regelmatig geven van concerten en door diverse rondgangen in de regio. Het repertoire van de kapel bestaat uit hedendaagse blaasmuziek, klassieke werken, (concert)marsen, maar vooral ook uit populaire werken speciaal voor het orkest geschreven.

Thema
Het Lenteconcert is ieder jaar weer het hoogtepunt van het muzikale seizoen en heeft steeds een zeer afwisselend programma. Dit programma wordt steevast gebaseerd op een thema. Dit jaar is gekozen voor het thema:

"Een avondje stappen met de Politiekapel"
Niet zo maar een avondje stappen! De Politiekapel Gelderland-Zuid neemt u muzikaal mee naar een restaurant, een nachtclub, een discotheek en naar een bruin café om vervolgens rustig neer te dalen op een huiskamerbank. In samenwerking met de dansgroep "Stream!" van Kunstencentrum de Stroming uit Malden zal de kapel u het gevoel geven een echte avond uit te zijn geweest. Het orkest staat onder leiding van dirigent Emile Stoffels, "Stream!" staat onder leiding van Anouk Donders. Het tamboer-lyra korps staat dit jaar onder leiding van Hans Kersten.