20 mei 2009

Bouw op de Geest in Beek begonnen.

Het begin van de bouw­werkzaamheden op De Geest in Beek is dinsdagmiddag gevierd met een feestje voor opdrachtgevers, bouwers en mensen uit de buurt. Uitvoerder is de Ubbergse aannemerscombinatie Groenland BV, die als eerste het zogenoemde "Liefdesgesticht" onder handen neemt. Dat pand, waar tot voor kort homosauna Azzurra was gevestigd en dat vroeger dienst heeft gedaan als school annex internaat van de heer Albert van Dorst, wordt omgebouwd tot appartementen- complex. De officiële handeling werd uitgevoerd door wethouder Ria Barber van de gemeente Ubbergen, samen met directeur Jan Verbeet van Oosterpoort woon combinatie, die samen een ingemetselde Mariavoorstelling uit de muur haalden om deze te bewaren tot het nieuwe pand er staat, zodat deze daar weer ingemetseld kan worden. zie de foto’s.


BEEK – Het begin van de bouw­werkzaamheden op De Geest in Beek wordt vandaag gevierd met een feestje voor opdrachtgevers, bouwers en buurt. Uitvoerder is de Ubbergse aannemerstrojka Groenland BV, die als eerste het zogenoemde Liefdesgesticht onder handen neemt. Dat pand, waar tot voor kort homosauna Azzurra was gevestigd, wordt omgebouwd tot appartementencomplex.
Verbouwing en uitbreiding van het karakteristieke pand De Vluchtheuvel staat later gepland. Daarin komen twaalf appartemen­ten, die geschikt zijn als zorgwo­ningen. Opdrachtgever Ooster­poort is nog in onderhandeling met Kalorama over de exacte invul­ling. Oosterpoort wil de helft van de woningen collectief aan Kalora­ma slijten, maar die heeft liever dat de corporatie ze zelf verhuurt. (Bron: de Gelderlander 190509)