13 mei 2009

Samenwerkings overeenkomst Breed en Verian

Woensdagmiddag tekenden Verian- Bestuursvoorzitter Klaas Stoter en Algemeen Directeur Erwin Duits van Breed, een samenwerkings-overeenkomst in het Kulturhus te Beek. Dit gebeurde onder het toeziend oog van het personeel tijdens een lunch in de Foyer van het Kulturhus. Verian is de grootste zorgorganisatie in het oosten van het land en met 3000 medewerkers levert zij diverse vormen van zorg aan meer dan 40.000 cliënten. Breed geeft in de regio Nijmegen ongeveer 2200 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werk en ontwikkelings- mogelijkheden. Het resultaat van de opleiding binnen Breed is een team van gemotiveerde en gediplomeerde thuishulpen die, ondersteunt door een coördinator in de wijk, aan de slag zijn gegaan bij cliënten van Verian. zie de foto’s


Bron: De Gelderlander 140509

Werkvoorziening Breed doet thuiszorg in Ubbergen

BEEK – Medewerkers van de Nijmeegse werkvoorzieningsorganisatie Breed gaan een deel van de thuishulp in de gemeente Ubbergen voor hun rekening nemen. Thuiszorgorganisatie Verian heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Breed.

Tussen november en februari was ook al een groepje mensen van Breed in Ubbergen actief, omdat Verian te weinig personeel op de been kreeg. Op initiatief van de gemeente komt het nu tot een permanente samenwerking.

De werknemers van Breed worden alleen ingezet op nieuwe adressen waar huishoudelijke hulp nodig is. De nieuwe cliënten mogen zelf aangeven of ze een medewerker van Breed over de vloer willen.

Breed heeft inmiddels negen medewerkers opgeleid tot ‘zorghulp niveau 1’. In juni wordt besloten of er nog nieuwe groepen een opleiding krijgen.

In de Nijmeegse wijk Kwakkenberg is ook al een handvol thuishulpen van Breed aan het werk, maar Ubbergen is de eerste gemeente waar de hulp bijna gemeentebreed wordt uitgerold. Breed wil aan de slag in Beek, Ubbergen, Berg en Dal en Ooij. Breed wil er op termijn nog zo’n dertig adressen bij hebben.