29 april 2009

Vier koninklijke onderscheidingen in de gemeente Ubbergen

Burgemeester Paul Wilbers van de gemente Ubbergen heeft vanmorgen 4 koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van zijn gemeente. In Beek kreeg als eerste Herman Hendrik Wilhelm Awater de onderscheiding opgespeld, later gevolgd door Anna Maria Bonifatia Adema, e.v. Hendriks. In Leuth werd Theodorus Henricus Lamers onderscheiden en in Ooij was er een onderscheiding voor Gerardus Petrus Johannes Alofs. Zij allen werden gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. zie de foto’s (er komen nog meer)
Foto’s Herman Awater Foto’s Theo Lamers   Foto’s Gert Alofs   Foto’s Annemarie Hendriks


Vier Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Ubbergen

Burgemeester Paul Wilbers heeft op woensdag 29 april, namens de koningin, vier Koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken in de gemeente Ubbergen. De onderscheidingen zijn uitgereikt aan de volgende inwoners:

1. De heer G.P.J. Alofs (Ooij, geboren 25 november 1936) wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Alofs was van 1968 tot 1996 leider van een voetbalteam van SVO. Ook was hij grensrechter, begeleidde hij de tegenstanders, serveerde hij thee, regelde vervoer voor uitwedstrijden, fungeerde als gespreksleider bij bijeenkomsten en organiseerde feestjes en uitstapjes. Hij was lid van de Ouderraad van de Basisschool Ooij van 1974 tot 1979 en verrichtte veel praktische hand- en spandiensten. Van 1976 tot1986 was hij bestuurslid en vanaf 1984 voorzitter van de Personeelsvereniging van Novio Nijmegen. Van 1985 tot 2006 was hij bestuurslid van de Parochie Heilige Hubertus Ooij-Persingen. Vanaf 1985 is hij organisator van de 4-meiviering in Ooij, lid van de kerkhofcommissie en beheerder van het kerkhof van de Heilige Hubertuskerk te Ooij. Daarnaast is hij de schoonmaker van de genoemde kerk en brengt hij versieringen aan.

2. De heer H.H.W. Awater (Beek, geboren 26 februari 1934) wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Awater is vanaf 1977 secretaris van het schuttersgenootschap OEV1 (Orde Eendracht Vreugde 1, 340 leden); daarnaast organiseert hij mede de verenigingsgebonden activiteiten zoals het fladder- en koningschieten en de schietactiviteiten voor de leden, zowel voor heren als dames. Betrokkene verzorgt ook de ledenadministratie en onderhoudt contacten met zusterverenigingen in Nederland en Duitsland. Hij is erelid en is het gezicht van de vereniging.

In 1990 heeft hij de Eremedaille in de Orde van Oranje-Nassau in Zilver toegekend gekregen in verband met zijn werkzaamheden als hoofd administratie bij Van der Stad BV te Nijmegen.

3. Mevrouw A.M.B. Hendriks-Adema (Beek, geboren 3 juli 1954) wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Hendriks is vanaf 1980 uitlener van haar zelfgemaakte kostuums. Vanaf 1982 is zij lid van de Oudervereniging van de basisschool De Biezenkamp in Beek-Ubbergen en regisseert zij musicals en organiseert ouderfeesten. Van 1985 tot 2005 was zij lid van de Evenementencommissie van Tennisvereniging De Oorsprong. Hier verzorgde zij elk evenement tot in de puntjes en deed de was voor de vereniging en naaide o.a. gordijnen. Vanaf 1985 is zij lid van het Sinterklaascomité. Hiervoor verzorgt zij o.a. het script voor de Sinterklaasshow, maakt en naait zij alle Pietenpakken, collecteert voor dit doel en doet de inkoop van de cadeautjes. Vanaf 1986 is zij vrijwilliger bij de Carnavalsvereniging. Zij maakt de kleding voor de Prins, Pages en Jeugdprins en versiert en decoreert feestlocaties en verzorgt optredens. Vanaf 1990 is zij ledenadministrateur van Tennisvereniging De Oorsprong. Vanaf 2003 is zij verkeersregelaar bij evenementen zoals Sinterklaas en St. Maarten en vanaf 2008 is zij voorlezer in Aardbeienland, een soort museum over aardbeien en is zij verkleed als ‘Aardbeienvrouwtje’.

4. De heer Th.H. Lamers (Leuth, geboren 26 november 1943) wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Lamers was van 1965 tot 1990 jeugdsecretaris en jeugdvoorzitter van de Voetbalvereniging Leuth-Kekerdom (VVLK) en ook jeugdleider en jeugdtrainer t.b.v. van de jeugdcommissie. Van 1970 tot 2003 was hij organisator van het Schoolvoetbaltoernooi, van 1972 tot 2007 clubhuismedewerker en vanaf 1975 is hij verenigingsscheidsrechter. Van 1977 tot 2006 speelde hij Sinterklaas.
Van 1980 tot 2000 was hij lid van het hoofdbestuur in diverse functies, zoals afgevaardigde van de jeugdcommissie in hoofdbestuur, secretaris en voorzitter. Van 1989 tot 2001 was hij elftalleider en grensrechter en van 2000 tot 2002 terreinknecht.
In 1990 ontving hij een zilveren speld van de KNVB en in 2007 werd hij benoemd tot erelid van de VVLK.
Van 1992 tot 1996 was hij lid van het kerkbestuur van de Parochie H. Remigius Leuth en heeft hij veel tijd gestoken in administratieve werkzaamheden in verband met de begraafplaats.
Vanaf het jaar 2000 is hij ouderenadviseur van de gemeente Ubbergen en van 2001 tot 2007 was hij lid van de klankbordgroep Wet voorziening gehandicapten.