29 april 2009

6 Koninklijke onderscheidingen in Millingen

Burgemeester drs. A. Vermeulen heeft op woensdag 29 april uur, ter gelegenheid van Koninginnedag, in het gemeentehuis van Millingen aan Rijn aan zes Millingenaren een lintje uitgereikt. De “lintjesregen” vond om 10.00 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Millingen aan de Rijn. De foto’s zijn gemaakt door Gijs Kroes Fotografie
Vijf heren en een dame werden dit jaar gedecoreerd door de burgemeester van Millingen aan de Rijn, Annemiek Vermeulen.
.

Mevrouw W.E. Arntz-Koppes wordt gedecoreerd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Al meer dan vijftig jaar zet mevrouw Arntz zich in als voorzitter van het gasthuiskoor en als voorbereider en koster van liturgische diensten in het gasthuis St. Jan de Deo. Haar bestuurlijke en organisatorische activiteiten zijn van grote waarde voor de liturgische diensten voor de ouderen van Millingen aan de Rijn.
Vanaf 1982 tot heden is mevrouw eveneens actief als vrijwilligster voor de Stichting Welzijn Ouderen Millingen (SWOM). Een groot aantal inwoners kent haar van het bezorgen van warme maaltijden.

De heer P.L.P.M. van den Broek ontvangt zijn decoratie als lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer van den Broek heeft zich bijzonder onderscheiden door zijn jarenlange inzet voor carnavalsvereniging De Deurdouwers. Als bestuurslid van deze vereniging is vanaf 1986 tot heden actief, ook als voorzitter van het onder de carnavalsvereniging vallende Oranje Comité. In deze periode was hij ook bestuurslid van de commissie Jaarboekje van de vereniging.
Van 1990 tot 2001 was hij bestuurslid van de commissie van de carnavalsvereniging die het schlagerfestival verzorgde. De commissie die de carnavalsoptocht en de lichtoptocht organiseert, geniet van zijn diensten van 1997 tot heden. Van 1990 tot 1996 organiseerde hij voor de vereniging mede het douwtrappen voor de Millingse bevolking. Hij was ook van de partij bij het mee-organiseren van de actie clinic clowns, die een geweldige opbrengst kende. Van 1987 tot heden verzorgt hij mede het clubblad van de plaatselijke voetbalvereniging. In de periode 1990 tot 1998 was hij jeugdleider bij de plaatselijke voetbalclub. Als bestuurslid van de Stichting Toernooi Activiteiten Millingen (STAM) regelt hij mede het jaarlijkse internationale buitentoernooi van de plaatselijke volleybalvereniging.
Het verzoek is ingediend door het bestuur van de carnavalsvereniging de Deurdouwers.

De heer G.A. Janssen wordt gedecoreerd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
De jarenlange inzet van de heer Janssen voor carnavalsvereniging De Deurdouwers is bijzonder.
Van 1986 tot heden is hij bestuurslid van de vereniging waarvan de laatste 5 jaar secretaris. Ook is hij in deze periode betrokken bij het organiseren van de carnavalsoptocht met name voor wat betreft de veiligheid.
In deze periode is hij ook bestuurslid van het onder de carnavalsvereniging vallende Oranje Comité.
Van 1990 tot 2001 was hij voorzitter van de onder de vereniging vallende commissie Schlagerfestival.
Ook hij was mede organisator van de actie clinic clowns met een geweldige opbrengst.
Van 2000 tot heden zorgt de heer Janssen dat de zaal voor de pronkzitting en het schlagerfestival er piekfijn uitziet maar zorgt er ook voor dat de zaal weer wordt heringericht.
Voor zijn huwelijk woonde Geert in Ooy. Ook daar was hij al actief in het verenigingsleven.
Tot heden, al 37 jaar is hij lid van de Ooyse schutterij. Hij verzorgt al 10 jaar de organisatie van de concoursen.Voor de voetbalclub uit Ooy (SVO) is hij 10 jaar jeugdleider geweest.

De heer G.K. de Groot wordt gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Van 1986 tot 2006 is de Heer de Groot bestuurslid geweest van MVV’18 en SC Millingen
Van 1972 tot 1992 is hij leider geweest van diverse elftallen van MVV’18 en SC Millingen. Van 1993 tot 2008 was hij lokettist van MVV’18 en SC Millingen. Hij zorgde voor het innen van de entreegelden bij thuiswedstrijden. Van 1995 tot 2008 was hij actief binnen de onderhoudsploeg van SC Millingen. Hij zorgde voor de velden, het complex, snoeiwerkzaamheden. Van 1995 tot 2008 was hij actief lid van de maandag "poetsploeg". Elke maandag na 15.00 uur glom de kantine weer.

De heer R.Th. Tijssen wordt gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Van 1975 tot 2005 is de heer Thijssen op bestuursniveau actief geweest voor het voetballen als bestuurslid en voorzitter van MVV’18 en als voorzitter van het comité 60 jaar MVV’18 en het comité 70/75 jaar MVV’18. Van 1970 tot 1985 was hij leider en grensrechter van het 1e en 2e elftal van MVV’18. Van 1993 tot 2008 was hij mede-organisator van de bingo’s (2x per maand).
Van 1980 tot 2008 was hij voorzitter van de onderhoudsploeg. De ploeg zorgde voor het opknappen van de kleedkamers, onderhoud verwarming en werkzaamheden op en rond de velden.
Van 1988 tot heden was hij voorzitter van de supportersgroep. Zij organiseren allerlei activiteiten ter ondersteuning van de voetbalvereniging.

De heer L.A.M. Mulders is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Van 1982 tot 2000 was hij voorzitter van het bestuur van de zelfstandige Rabobank Millingen aan de Rijn en sinds 2001 van de gefuseerde Rabobank Grkoesbeek Millingen aan de Rijn
Vanaf het bestaan is de heer Mulders bestuurslid van de Raad van Toezicht van de Woningstichting Volkshuisvesting waarvan de laatste jaren als voorzitter.
Tevens heeft hij de Millingse tennisvereniging PIT, momenteel cira 400 leden) mede opgericht waarvan hij van 1976 tot 1980 voorzitter is geweest. Van 1966 tot 1974 is de heer Mulders secretaris geweest van voetbalvereniging MVV’18. Voor de werkgroep Baratsag regelt hij al vele jaren het vervoer van goederen geschonken door de Millingse gemeenschap, naar Fertöd.