21 april 2009

Waarschuwing tegen oplichters duo

Sinds enige tijd is het Overloonse oplichtersduo Suze en Riet weer actief in de regio. Ze belden vorige week al op naar de Rozet (Huis aan Huisblad in de gemeente Ubbergen, die ook appartementen verhuurt) op om om een vakantieappartement te huren. Daar zou binnenkort iets vrij komen, dus ze hebben vorige week een kijkje genomen. Ze wilden het wel huren en zijn afgelopen weekend terug geweest om te informeren naar de stand van zaken. Kort daarop stonden ze op de stoep met het verzoek of ze alvast een getekend huurcontract konden krijgen, dan konden ze e.e.a. bij de gemeente regelen en kon de AOW-uitkering van de oudste (Riet) voortgezet worden, ze woonden nu tijdelijk in een hotel en zonder vaste woon- of verblijfplaats zou je geen recht hebben op AOW. Intussen kreeg Nicolette van de Rozet een telefoontje, met een waarschuwing van iemand die had opgevangen dat ze daar hun intrek zouden nemen en die de dames herkend had. De tipgever wees op het opgelicht.nl- verhaal. Kort samengevat, ze hebben dus geen huurcontract getekend. Maar: ze zijn gisteren en eergisteren o.a. in Leuth en Erlecom gesignaleerd, kijkend naar "koop- of huurwoningen". Ze zouden daarna een auto kunnen afhalen bij de garage (zie de uitzending over auto-verhalen) dus er is waarschijnlijk een garage-houder / autodealer nat gegaan. zie Tros Opgelichtdoor Francine Wildenborg (Bron: De Gelderlander)
RIJK VAN NIJMEGEN – Het inmiddels beruchte Overloonse oplichters­duo op leeftijd is de afgelopen tijd weer gesignaleerd in de regio. De een zou al twintig jaar bezig zijn ( vakantie) huizen en hotels te hu­ren en in auto’s te rijden zonder daarvoor te betalen. Begin dit jaar wijdde Tros Opgelicht twee tv-uit­zendingen aan het duo.
Eind vorige week bezochten de da­mes, de een begin zestig, de ander begin zeventig, weekblad De Ro­zet in Ubbergen, dat ook apparte­menten verhuurt. Ze vroegen of ze alvast een getekend huurcon­tract konden krijgen, om bij de ge­meente AOWaan te vragen.
Woensdag bezochten de dames een huis in Erlecom. Een buur­man waarschuwde de bewoner en makelaar Burgers. Een week eer­der waren de twee al bij pension Sous les Eglises in Beek gesigna­leerd.
Twee jaar geleden overnachtten de dames in hotel ’t Spijker in Beek. Eigenaresse Petra Jansen: „ Ze zijn zo vriendelijk, je trapt er meteen in. Zo namen ze een bosje bloe­men voor me mee omdat ik de gastvrouw was.” Maar Jansen had het duo snel door. Ze werd name­lijk gewaarschuwd door pension Van Steen uit Ooij. „Ik heb de da­mes geconfronteerd met de feiten. Ze hebben toen wél betaald, maar goed ook, want ze namen het er­van, cognacjes, de duurste gerech­ten”, aldus Jansen. Twee weken geleden kreeg over­buurman Martijn van der Hogen van hotel/café Sous les Eglises het tweetal over de vloer. „ Ze vroegen of ik een kamer had voor één nacht, maar meteen daarna wer­den dat drie maanden. Toen ging bij mij een belletje rinkelen en her­innerde ik me de uitzending van Tros Opgelicht.” Van der Hogen ver­telde de dames dat hij helaas vol zat de komende maanden.
Een van de twee zou al ruim twin­tig jaar bezig zijn met flessentrek­kerij, niet alleen bij verhuurders, maar ook bij opticiens, fietsenma­kers en garagehouders. Ook gaf ze zich uit voor medisch therapeute. 31 maart moest zij zich bij de rech­ter in Den Bosch melden. Een woordvoerder: „De zaal zat vol met gedupeerden. De rechter heeft de zaak echter verdaagd om­dat de verdachte niet aanwezig was. Hij heeft nu de rechter-com­missaris verzocht eerst een psycho­logisch rapport van de vrouw te la­ten maken voordat de zaak verder wordt behandeld.”
Nicolette Balledux van De Rozet herkende de dames en lichtte vori­ge week meteen autodealers in.