9 april 2009

Bestelbusjes botsen in Persingen

Bij een frontale botsing tussen twee bestelbusjes op de Thornsestraat te Persingen zijn donderdagmorgen rond 10.00 uur de twee bestuurders gewond geraakt. Een 23 jarige bestuurder uit Millingen aan de Rijn moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij was met de door hem bestuurde auto op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer gekomen en frontaal op de door een 40 jarige Arnhemmer bestuurde bestelbus gebotst. Er werd assistentie verleend door de bemanning van de Trauma heli. Door de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Hierdoor was de Thornsestraat nog tot ongeveer 13.30 uur afgesloten. zie de foto’sBron: de Gelderlander.

Twee bestelbusjes zijn donderdagmorgen rond kwart over tien frontaal op elkaar gebotst op de Thornsestraat in Persingen.
De twee bestuurders kwamen bekneld te zitten en moesten bevrijd worden door de brandweer van Millingen. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. De verkeersongevallendienst van de politie stelde direct na het ongeval een onderzoek in naar de vraag waarom de 23-jarige bestuurder van een bestelauto op de verkeerde weghelft is geraakt. Bij de frontale botsing die volgde raakten de 23-jarige Millingenaar en een 41-jarige man uit Arnhem zwaargewond. De Arnhemmer heeft nog tevergeefs geprobeerd om de tegenligger te ontwijken.

Beide slachtoffers zijn vervoerd naar het Radboudziekenhuis.

Het ongeval gebeurde iets voorbij de rotonde van de St. Hubertusweg. De busjes raakten totaal vernield.