4 april 2009

Paasconcert Muzimare in Kranenburg

Zaterdagavond 4 april 2009 gaf kamerkoor Muzimare een uitvoering in de Stifts- u. Wallfahrtskirche St. Peter und Paul in Kranenburg (Dld). Tijdens dit concert werd in muziek het verhaal verteld van de laatste dagen van het leven van Jezus. Er werd begonnen bij zijn intocht in Jeruzalem op Palmzondag, een uitbundig feest, dat echter snel overgaat in zijn lijden en uiteindelijk sterven aan het kruis. We hoorden over het verdriet en de onmacht van zijn moeder Maria, die met lede ogen het onrecht, dat haar zoon wordt aangedaan, moet aanzien. Het geheel eindigde in de glorievolle verrijzenis met Pasen. De gebrachte muziek is voornamelijk afkomstig van componisten uit de 19de en 20ste eeuw. Geert Verhallen begeleidde het koor op professionele wijze op het orgel en hij nam ook de intermezzo’s voor zijn rekening. Het geheel stond onder leiding van Sophia Brink. zie de foto’s"Ich will hier bei Dir stehen"
Zondag volgens nog twee concerten van het kamerkoor Muzimare in de Corneliuskerk in Beuningen, aanvang 15.00 uur en in de Elisabethkerk in Grave om 20.00 uur. Voor de liefhebbers van deze muziek is het zeker de moeite waard om daar heen te gaan. "Ich will hier bei Dir stehen"